Deputatul Petric luptă împotriva majorării prețului la gaze. Proiect împotriva speculanților

Deputatul Octavian Petric a vorbit despre proiectele la care lucrează în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților. Cel mai important este cel privind măsurile care să prevină ”explozia” prețului la gazele naturale, odată cu liberalizarea lor.

”Cel mai important proiect aflat pe masa Comisiei se referă la liberalizarea prețului la gazele naturale, respectiv tranzacționarea gazelor pe bursă, care ar putea duce la o explozie a prețurilor pentru români. Vom fi atenți și vom face tot ceea ce e legal posibil astfel încât prețurile să nu sară în aer, iar populația să nu fie afectată”, a precizat deputatul Petric.

De asemenea, deputatul PSD s-a ocupat de problema calității și cantității apei termale de la ștrandul din Tășnad, unde că Primăria Tășnad plătește anual unei firme private 400.000 de lei sub forme de revedențe pentru apa termală. În urma demersurilor deputatului Petric și a autorităților județene și locale, conducerea ANRM a dat asigurări că va asigura tot sprijinul necesar Primăriei Tășnad și Consiliului Județean pentru a putea accesa în nume propriu explorarea și exploatarea apelor termale din zonă.

Acesta a mai arătat că, în calitate de președinte al Grupului de prietenie cu Republica Turcia, l-a invitat pe ambasadorul Turciei în Satu Mare pentru a facilita întâlniri de afaceri între antreprenori sătmăreni și turci.
Octavian Petric a vorbit și despre Legea prevenției, aprobată deja în Parlament, care obligă toate autoritățile cu atribuții de control să facă, în primul rând, informare și educare, prevenire, și abia apoi să dea amenzi sau să ia măsuri împotriva agenților comerciali.

1 Comment on "Deputatul Petric luptă împotriva majorării prețului la gaze. Proiect împotriva speculanților"

  1. Pentru toată lumea, sau doar pentru parlamentari?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Octavian Petric
Deputatul Octavian Petric, invitație pentru investitorii turci de a veni în Satu Mare!

Închide