Deputatul Romeo Nicoară: 173 de parlamentari PNL, USR, PMP și UDMR au semnat moțiunea de CENZURĂ


Deputatul PNL de Satu Mare, Romeo Nicoară, afirmă că pe 26 mai 2019, cetățenii României, din țară și din diaspora, au votat în mod covârșitor cea mai importantă „moțiune de cenzură” împotriva acestei guvernari: PSD = 23% la urne. Deputatul sătmărean mai spune că românii au spus un „da” categoric pentru o Românie normală și un „nu” clar discursului și acțiunilor antieuropene și antijustiție ale PSD-ALDE.

Redăm mai jos poziția deputatului Romeo Nicoară:

Rolul acestui guvern s-a încheiat după votul masiv de sancțiune. Trebuie să plece acasă doamna Dăncilă și toți colegii ei. Bineințeles, nu înainte ca dl Teodor Meleșcanu, ministrul de externe, și dna Carmen Dan, ministru afacerilor interne, să răspundă pentru modul cum au gestionat ziua votului și pentru modul în care au umilit sutele de mii de românii, blocându-i în a-și exercita dreptul de vot!

Câteva motive importante pentru care am depus această Moțiune de Cenzură:

– OUGurile prin care Guvernul a legiferat în acești doi ani și jumătate și care au creat pagube politice însemnate României,
– Să nu uităm de OUG 7/2019 care a creat haos în sistemul judiciar și a creat premisele unei amnistii mascate, în ciuda tuturor avertismentelor repetate ale Comisiei de la Veneția.
– În anul 2018, a fost adoptată OUG 90 cea care a pus pe picioare Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justitie – o ghilotină pentru magistrații onești, care nu salută aplecați în fata liderilor PSD.
– Să nu uităm un alt motiv important, OUG 114 din 2018 cea care a lovit la temelii sistemul energetic din România, sistemul de telecomunicații și multe alte, cum ar fi de ex. sistemul pensiilor private.
– Prin această OUG 114 s-a scumpit la propriu viața românilor, a fost pusă țara pe picior de război cu Uniunea Europeana și, tot prin acest act normativ, au fost amânate la plată pensiile, de la 1 ianuarie la 1 septembrie 2019.

Este nevoie de un Guvern nou, cu adevărat proeuropean, cu maxim 15 minstere, nu 27, și orientat către prioritățile de dezvoltare ale țării – educatia, sănătatea, investițiile publice și, evident, atragerea de fonduri europene.

Este nevoie de un vot rațional și într-un număr cât mai mare al tuturor parlamentarilor care doresc ca această țară să își continue destinul ei european. Acest mesaj este și pentru unii parlamentari ai puterii, care sunt captivi încă voinței unor baroni, dar care au ocazia să slujească un interes mai mare decât cel personal: pe cel al românilor!

Textul integral al moțiunii poate fi citit aici: http://bit.ly/2IPam2n2 Comments on "Deputatul Romeo Nicoară: 173 de parlamentari PNL, USR, PMP și UDMR au semnat moțiunea de CENZURĂ"

 1. Scrisoare către parlamentarii României ,
  Pentru a fi respectate prevederile Legii nr.96/21 aprilie 2006 privind Statutul deputaților și senatorilor , cu trimitere la art.39 privind relația cu cetățenii , art.10 referitor la principiul interesului național , art.11 referitor la principiul legalității și bunei credințe precum și prevederile Constituției României , cu trimitere la art.69 , privind mandatul reprezentativ , vă adresez rugămintea ca în zilele de 14 și 15 iunie 2019 să anunțați organizarea la sediul birourilor dumneavoastră parlamentare din teritoriu a unor întâlniri cu cetățenii din circumscripția electorală pe care o reprezentați în parlamentul României pentru consultări privind adoptarea unui punct de vedere asupra modului în care cetățenii doresc ca dumneavoastră să votați moțiunea de cenzură din data de 18.06.2019 .
  Vă adresez această solicitare deoarece sunt convins că cetățenii României v-au trimis în parlament pentru a exprima și vota acolo punctele lor de vedere și nicidecum să acționați doar cum vă cere liderul de partid sau de grup parlamentar.
  Sper ca zicala ,, Doamne,dă românului mintea cea din urmă ,, să se adeverească marți 18.06.2019 . Nu cred ca se poate constitui un guvern mai incompetent , ignorant și arogant precum guvernul Dăncilă.

  View Comment
 2. nu iuta nicoară ca la alegeri ati stricat timpul oamenilor pt a vota.de ce nu ati pus în altă parte secțiile de votare pt iohanis nu laolaltă cu europarlam .si apoi vedeți adevarul.si as se alege zero de el ca cela a lui basescu din 2009.un fir.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Romeo Nicoara
Centrul din Carei în care se violează pacienții. Se cere tragerea la răspundere a vinovaților

Închide