Derapaj al unui consilier UDMR din Satu Mare. Un senator reacționează vehement!

Un consilier local al UDMR Satu Mare a avut un comentariu aparent deplasat la postarea consilierului local Ciprian Crăciun. Acesta a postat pe Facebook un mesaj în memoria marelui politician ardelean Iuliu Maniu.

Iar consilierul local UDMR Bertici Ștefan a simțit nevoia să reacționeze de o manieră cel puțin discutabilă. ”Până la urmă oricum toată lumea primește cea ce merită”, a fost mesajul consilierul UDMR.

Senatorul sătmărean Gabriel Leș, fost ministru al Apărării Naționale, l-a taxat în termeni clari pe consilierul UDMR.

”Consider total deplasat comentariul consilierului municipal Bertici Ștefan la adresa marelui om de stat Iuliu Maniu. Acest gest denotă o lipsă totală de respect la adresa istoriei naționale a României și este cu atât mai condamnabil cu cât vine din partea unui reprezentant al unui partid politic și totodată a unui ales local. Ca român și senator în Parlamentul României mă simt profund jignit și aștept scuze publice”, a scris Gabriel Leș.


Consilierul local UDMR Ştefan Bertici a emis un punct de vedere pe pagina sa de Fcebook, pe care îl redăm integral. 

“Sunt acuzat de domnii consilieri Ciprian Căciun și Radu Roca și domnul senator Gabriel Leș că aș fi șovin pornind e la un simplu comentariu postat pe Facebook. Eu mă pot mândri că am mai mulți angajați români decât are domnul Crăciun la critorie sau domnul Leș la tipografie. Am mai mulți prieteni români decât au domnii Roca, Crăciun și Leș la un loc. Referitor la comentariul postat pe Facebook vreau să fac o precizare. Cand am scris că toată lumea primește ceea ce merită, m-am referit la faptul ca istoria i-a judecat până la urmă pe criminalii lui Iuliu Maniu. Care deși nu au fost pedepsiți vreodată pentru faptele lor, istoria i-a pus la locul pe care îl merită: în rândul celor mai odioși criminali. Și dacă tot suntem la capitolul Istorie, una din personalitățile politice din Transilvania pe care eu o admir este Alexandru Vaida-Voievod, fost deputat în Parlamentul Ungariei, fost prim-ministru al României. O personalitate care a marcat istoria Transilvaniei și României și care în 1945 a fost arestat de comuniști, găsindu-și sfârșitul în închisoarea de la Sibiu. Alexandru Vaida- Voievod a murit după ce a fost anchetat și torturat de temutul ofițer de securitate Gheorghe Crăciun”

1 Comment on "Derapaj al unui consilier UDMR din Satu Mare. Un senator reacționează vehement!"

  1. Palincaş vasile | februarie 7, 2018 at 22:48 |

    Bravo domnul Leş un mare patriot!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Local
Vot cu scandal! Consiliul Local a aprobat majorarea impozitelor în Satu Mare. Toate calculele

Închide