DESPĂGUBIRI RECORD. Sute de mii de euro pentru victimele accidentelor din Satu Mare

Magistrații Tribunalului și a judecătoriilor din județul Satu Mare au dispus – în ultimii ani – despăgubiri record pentru victimele accidentelor rutiere, precum și pentru familiile acestora. Banii nu sunt plătiți de către șoferii vinovați, ci de către firmele de asigurări. Sumele sunt de ordinul sutelor de mii de euro. Mai mult, unele firme de ”recuperări a daunelor” vânează victimele accidentelor prin orice mijloace, în județul Satu Mare. 

730.000 de euro în carnagiul de la Livada

După ce N. Norbert, tânărul în vârstă de 22 de ani, din județul Satu Mare, a provocat accidentul cu PATRU morți de la Livada (produs la începutul lunii iulie 2017), firma de asigurare trebuie să plătească 730.000 de euro daune morale aparținătorilor victimelor.

”(…) admite în parte acțiunea civilă formulată în cauză şi obligă partea responsabilă civilmente SC C. I. SA să plătească părții civile V. M. suma de 8157,15 lei, reprezentând despăgubiri civile, daune materiale şi contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plăţii a sumei de 200.000 de euro, reprezentând daune morale, părţii civile M. I. suma de 6532,69 lei, reprezentând despăgubiri civile, daune materiale şi contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plăţii a sumei de 200.000 de euro, reprezentând daune morale, părții civile V. E. contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plăţii a sumei de 300.000 de euro, reprezentând daune morale şi părţii civile F. A. G. contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plății a sumei de 30.000 euro, reprezentând daune morale (…)”, se arată în sentința pronunțată de magistrații Judecătoriei Satu Mare.

115.000 de euro pentru ucidere din culpă

Magistrații Judecătoriei Satu Mare au mai dat despăgubiri însemnate și într-un alt caz de ucidere din culpă. Mai exact, un șofer, în vârstă de 26 de ani, din Domănești, a accidentat mortal un bătrân, în vârstă de 66 de ani, în localitatea Odoreu. Totul s-a întâmplat în data de 5 septembrie 2015. Judecătorii l-au condamnat pe șoferul P. Richard la un an și șapte luni de închisoare cu suspendare pentru acea faptă.

De asemenea, magistrații Judecătoriei Satu Mare au dispus firmei de asigurări să plătească despăgubiri morale de 115.000 de euro familiei victimei!

”Obligă partea responsabilă civilmente SC O. V.I. G. SA să plătească părţii civile T.P. contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plății a sumei de 25.000 de euro, reprezentând despăgubiri civile, daune morale, (…) părții civile T. S. contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plății a sumei de 25.000 de euro, reprezentând despăgubiri civile, daune morale, (…) părţii civile T. I. contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plății a sumei de 15.000 de euro, reprezentând despăgubiri civile, daune morale, (…) şi părţii civile T. M. contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plății a sumei de 50.000 de euro, reprezentând despăgubiri civile, daune morale”, este decizia magistraților.

Unele firmele de avocatură vânează aceste procese

Iar din toată această nenorocire există deja firme specializate în România care s-au orientat către județul Satu Mare pentru a face bani. Este vorbe despre așa zisele firme de recuperări a daunelor. Care deschid procese în numele victimelor împotriva firmelor de asigurări și obțin zeci de mii de euro, reprezentând daune materiale sau morale. Nu scapă de procese și persoanele vinovate de producerea accidentelor, fiind la rândul lor chemate în instanță.

Concurenţa acerbă a dus, însă, în situaţia în care victimele unor accidente sunt căutate prin toate mijloacele posibile. Chiar dacă sună cinic, accidentele soldate cu victime sunt o oportunitate extraordinară pentru aceste firme. Procesele în care firmele de asigurări sunt obligate la plata unor daune morale de zeci sau chiar sute de mii de euro, din care o sumă cuprinsă, de la caz la caz, între 10 şi 25 la sută îi revine firmei.

Caz concret

Inclusiv redacția PresaSM.ro a fost contactată de reprezentanții unei astfel de firme, în vederea contactării victimelor.

”Numele meu este …… ….. din partea Biroului de Despagubiri ………..! Va scriu in legatura cu accidentul rutier in din data de ……… din Satu Mare. In urma acestui accident persoana ranita beneficiaza de despagubiri, iar noi incercam sa luam legatura cu persoana ranita pentru a-i putea oferi ajutorul si totodata mai multe detalii despre obtinerea despagubirilor ce i se cuvin. Rugamintea noastra este daca aveti posibilitatea sa ne ajutati sa luam legatura persoana ranita sau cu cineva din familia persoanei implicata in acest accident …..”, este mesajul unui reprezentant al unei astfel de firme de ”despăgubiri”.

Fii primul care comentează! despre "DESPĂGUBIRI RECORD. Sute de mii de euro pentru victimele accidentelor din Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Tribunalul Satu Mare
PROCES. Zeci de polițiști au dat în judecată Poliția Satu Mare

Închide