DEZVĂLUIRI. Consumul de droguri ar fi crescut în zona Careiului, spun primarii. Poliția reacționează

Primarul comunei Foieni, Brem Laszlo, și viceprimarul comunei Petrești, Otto Marchiș, au tras un semnal de alarmă, declarând că s-ar înregistra o creștere evidentă a consumului de substanțe stupefiante în zona Careiului.

”Există o mare problemă în zona Careiului. Se consumă droguri în rândul tinerilor. Aveți grijă cu acest fenomen, trebuie să luați măsuri”, a declarat primarul comunei Foieni, Brem Laszlo.

Aceștia au invocat o serie de accidente produse recent și puse pe seama consumului de stupefiante. Unul dintre primari a declarat pentru PresaSM.ro că astfel de substanțe s-ar vinde într-un local din municipiul Carei, fiind vorba, în special, despre substanțe etnobotanice.

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, comisarul șef, Alin Haniș, a declarat: ”De multe ori administrația locală află mai ușor decât poliția”.

Totuși, acesta a completat, spunând că nu poate fi vorba despre un fenomen exagerat în zona Careiului. De asemenea, Inspectoratul Județean de Poliție se ocupă cu acțiunile de prevenire, acțiunile de combatere revenind unor structuri specializate subordonate direct Inspectoratului General al Poliției Române.

”Este o problemă nu a zonei Careiui, ci este o problemă a României. Este vorba despre celebrele substanțe etnobotanice, reglementate de o substanță specială. Am discutat cu colegii mei și nu pare să fie o problemă specială, nici cu consumul de cocaină, heroină. În general în Satu Mare nu sunt probleme. (…) Noi acționăm pe acestă linie și facem mai mult muncă de prevenire. Combaterea este la formațiunea specializată din Satu Mare, care face parte din Brigada Oradea, subordonată Inspectoratului General al Poliției Române. Probabil că nu o să-l putem eradica, dar îl vom putea controla”, a mai spus Alin Haniș.Fii primul care comentează! despre "DEZVĂLUIRI. Consumul de droguri ar fi crescut în zona Careiului, spun primarii. Poliția reacționează"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre droguri
EXCLUSIV! ZECI de cutii de STUPEFIANTE, găsite în centrul Sătmarului!

Închide