POZIȚIE. Managerul Spitalului Județean, CRITICĂ la adresa proiectelor gen Lidl


Managerul Spitalului Județean Satu Mare și consilier local, Marcela Papici, s-a lansat într-o critică la adresa proiectelor similare celor dezvoltate de Lidl. Și a dat ca și exemplu mult discutatul proiect de pe Drumul Careiului, din vecinătatea Bisericii Ortodoxe ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Marcela Papici a declarat, telefonic, că ar fi avut același tip de poziție indiferent de ce denumire ar fi avut vreun magazin similar amplasat în acea zonă. Papici a mai spus că nu o interesează în mod deosebit amplasarea magazinului față de biserică, doar că dezvoltarea zonei va fi afectată din cauza faptului că nu s-a gândit un plan urbanistic zonal care să țină cont și de viitoarele proiecte.

De asemenea, Marcela Papici își explică poziția și prin faptul că militează pentru sprijinirea producătorilor și comercianților locali.

”Magazinele de acest gen nu lasă banii în Satu Mare. Unde este plus-valoarea? Cei de la Lidl merg pe ideea de Piața Lidl. Poate eu, care locuiesc la o sută de metri de Lidl, vreau o idee de Piața Someș”, a spus Marcela Papici.

Marcela Papici a spus că nu a votat și nu ar mai vota în nicio condiție vreun proiect similar cu cel dezvoltat de Lidl în condițiile unui plan urbanistic zonal identic. De altfel, în prima ședință în care s-a discutat acest proiect s-a abținut, iar în a doua ședință a absentat.

”Dacă încă o mie de ani mi s-ar cere votul, aș vota împotrivă! Nu există o prostie mai mare! Este cel mai valoros teren unde s-ar fi putut dezvolta cu adevărat o zonă de atracție”, a spus, răspicat, Marcela Papici.

Marcela Papici lasă să se înțeleagă că cei care au gândit proiectul sensului giratoriu din intersecția de la Crinul- finanțat de Lidl – ar fi neserioși.

”Și sensul giratoriu nu este viabil, între cei doi stâlpi de curent nu există cei 44 de metri pe care ei îi specifică. Acest investitor nu poate fi numit investitor!“, a spus Papici.

Marcela Papici a dat și câteva informații foarte interesante, din culisele Consiliului Local, vizavi de investiția Lidl de pe Drumul Careiului.

”Acest investitor este un posibil cumpărător al terenului, nu a investit nici un leu până nu i s-a aprobat. Tot ce spun se poate verifica, este public“, a concluzionat Marcela Papici.

 

O parte din declarații au fost făcute în cadrul emisiunii Politica Sătmăreană, difuzată de postul de televiziune Nord Vest TV.9 Comments on "POZIȚIE. Managerul Spitalului Județean, CRITICĂ la adresa proiectelor gen Lidl"

 1. satmarean | august 26, 2016 at 06:26 |

  Terenul este privat, investitorul este privat, si in Romania este democratie, asa ca in limitele legii investitorul poate face ce doreste el nu ce doreste doamna…

  View Comment
 2. O perceptie proprie ei asupra realitatii. Filtrata de prorpiile proiectii ale doamnei. Din cate vad, satmarenii apreciaza supermarketul respectiv. Daca ar fi ceva rau, l-ar boicota, si nimeni nu ar mai cumpara produse de acolo. Notiunea de PIATA LIBERA scapa unora. Suntem, in interior, mici dictatori, cream o realitate proprie, si incercam sa o impunem si celor din jur… asa functioneaza fiinta umana, si fara un proces autentic de dezvoltare personala, devenim autoritari, si incercam sa controlam, sa impunem, sa dictam. Noroc ca nu ne permite sistemul democratic. Vremurile se schimba incet, dar sigur.

  View Comment
 3. Cînd a făcut ea parte din conducerea Consiliului de ce nu a făcut ceva cu acel teren.Acum cînd cineva vrea să schimbe,nu e de acord.Intotdeauna vor exista mulțumiți și nemulțumiți.

  View Comment
 4. Sanfira Ioan | august 26, 2016 at 21:00 |

  Orice asemenea nou magazin duce ,in mod fatal, la disparitia a circa 25 de mici magazine de nisa ( mici afaceri familiale)
  care asigura traiul a 25 de familii de satmareni.Eu nu as aproba asemenea magazin

  View Comment
 5. Demisia ,când o persoană publică face declarații, presupuneri ,care nu țin de actuala poziție înseamnă că Apără interesul cuiva ,de ce nu se face anchetă la spital în ce condiții muncesc oameni din subordinea dumnea-ei ,si pacienți tratați pentru diagnostic greșit

  View Comment
 6. bravo presasm de ce cereti pareri cititorilor deca stergeti?

  View Comment
 7. Pentru că orice răspuns trebuie să fie în limitele bunului simț și al unui limbaj decent! Orice comentariu decent are acces!

  View Comment
 8. cumparam de la producatori locali in piata somes. tigari, lebenita, portocale de la ci…. din stana.

  View Comment
 9. Sorecaraiul vrea potol. Ca dimineața vom sta o ora la baza podurilor ce mai contează. Intr-un oraș civilizat nu obținea lidl autorizații. Da ce sa mai vorbim, vorba idiotului “e democrație”.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Lidl
Lidl se construiește în municipiul Satu Mare! Protopopiatul Ortodox a CEDAT!

Închide