DEZVĂLUIRI. REABILITAREA termică a SUTE de apartamente din Satu Mare va fi SUSPENDATĂ

Primăria Satu Mare le va cere consilierilor locali să RETRAGĂ fondurile alocate în vederea demarării procedurilor de licitare a lucrărilor de reabilitare termică a sute de apartamente din municipiul reședință de județ.

Conducerea administrației locale își motivează decizia pe LIPSA acută de personal specializat, care să întocmească toată documentația necesară.

Ironia face ca actualul primar al municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, să fie cel care a blocat angajările în Primăria Satu Mare în prima parte a acestui an. În perioada respectivă deputat în Parlamentul României, Kereskenyi a solicitat public – în ședințele de Consiliu Local – să nu fie votat proiectul organigramei și a statului de funcții din administrația locală.

Cu toate că fostul primar Dorel Coica a avertizat că Primăria Satu Mare se confruntă cu o criză acută de personal. ”Ne-au plecat foarte mulți tineri. Pe bună dreptate că pleacă. Sunt ingineri constructori, o meserie extrem de vânată. Din păcate, astăzi nu se mai specializează. Mi-au plecat șase ingineri. De la 1.600 de lei (salar lunar, n.red.) la 6.000 – 7.000 de lei, la companii franceze sau germane. Și nu am putut să îi opresc. Avem nevoie la Achiziții de doi-trei oameni, la Investiții doi-trei oameni. Suntem sub avarie. (…) Oamenii de la Achiziții și Investiții sunt copleșiți de proiecte”, a declarat Dorel Coica în timpul mandatului său.

Din păcate, calculele politice s-au întors împotriva actualei coaliții UDMR – PNL, cei care s-au opus proiectului prin care s-ar fi putut face angajări.

Lista completă a blocurilor la care se suspendă procedurile de reabilitare termică: Aleea Milcov nr.3, bl.T3, str.Prahova nr.3 bl.T1, Strada Careiului bl C3, Strada Careiului bl C5, Strada Prahova 20 bl.C5, Strada Neajlov nr.5 bl.T1, Piaţa Soarelui bl.UU4, Piaţa Soarelui bl.UU6, Piaţa Soarelui bl.UU8, Piaţa Soarelui bl.UU10, B-dul Lucian Blaga bl.UU40, B-dul Lucian Blaga bl.CU 46, B-dul Lucian Blaga bl.CU 48, B-dul Lucian Blaga bl.CU 50, B-dul Lucian Blaga bl.CU 52

3 Comments on "DEZVĂLUIRI. REABILITAREA termică a SUTE de apartamente din Satu Mare va fi SUSPENDATĂ"

 1. Nits Janos | iulie 27, 2016 at 19:44 |

  Cei care citesc acest articol, cu atenție, pot să-și dea seama, că de fapt, Dl primar Coica s-a plâns, că oamenii (tinerii, și nu numai) pleacă de la primărie și unele servicii nu pot face față muncii, din lipsă de personal. ”Avem nevoie la Achiziții de doi-trei oameni, la Investiții doi-trei oameni. Suntem sub avarie. (…)”.
  Până aici totul este adevărat.
  Ceea ce nu este de loc adevărat, concluzia pe care trage articolul: ” Din păcate, calculele politice s-au întors împotriva actualei coaliții UDMR – PNL, cei care s-au opus proiectului prin care s-ar fi putut face angajări.”
  Nu este adevărat, din cel puțin 2 motive:
  1. La serviciile respective erau suficiente locuri vacante, unde s-ar fi putut angaja și fără aprobarea acelei proiect de hotărâre.
  2. Făcând comparația cu organigrama valabilă în perioada respectivă (cu datele din 2014 când a fost aprobată) și organigrama nouă propusă, la unele servicii ”vitale” în acest sens nu s-au mărit numărul de posturi ci chiar au fost micșorate, ba mai mult, întretimp din posturile ocupate atunci, au mai devent unele vacante!
  Iată comparativ cîteva date din Organigrama valabilă din 2014 și cea propusă în aprilie 2016:
  Servicii/

  ORGANIGARAMA
  SERVICII/ 2014 – valabilă apr. 2016 – propus
  BIROU total ocupat* vacant total ocupat** vacant OBSERV.

  Investiții 10 4 6 8 4 4 redus
  Energetic 7 4 3 6 3 3 redus
  Scriere proiecte 13 9 4 15 10 5
  Implement. proiecte 10 8 2 10 1 9 unde a disp. 7
  Achiz.publ. 11 6 5 8 4 4 redus
  * Situația posturilor ocupate în 2014.
  ** Situația posturilor ocupate în aprilie 2016.
  Numai din aceste câteva cifre se poate observa că nu a avut nici o influență aprobarea sau neaprobarea acelei hotărâri din aprilie 2016.
  Ceea ce rămâne însă trist și adevărat, că din realizările ”triumfale” prezentate în campania electorală a o mare parte a rămas doar un nor de fum, care doar acuma începe să se disperseze…

  p.s. Din păcate prin transpunere,forma tabelului nu am reușit să redau cum am dorit inițial

  View Comment
 2. Nits Janos | iulie 27, 2016 at 19:55 |

  Din păcate, observ, ca la transmitere, tabelul s-a deformat și mai mult, degeaba am încercat măcar să aliniez înainte să dau click pentru transmitere.
  Totuși, ca să se poată înțelelge, reiau un exemplu din tabel (prima poziție):
  Serv, Investiții: în 2014 total 10 posturi din care 4 ocupate și 6 vacante. în propunerea din aprilie 2016 total 8 posturi din care 4 ocupate și 4 vacante (reducere 2 posturi).
  Deci s-ar fi putut angaja pe cele 6 posturi vacante oricând, nu hotărârea neaprobată a fost de vină!

  View Comment
 3. Mulțumim frumos și sincer pentru precizări! Sperăm să se rezolve ceva! Acesta este interesul comunității!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
Angajații Primăriei Satu Mare, PUȘI la LUCRU! Program PRELUNGIT cu câteva ORE

Închide