FOTODOCUMENTE. Schema prin care părinții înstăriți își duc copiii la școlile bune din Satu Mare

sursa: scoalamoisilsatumare.ro

Sute de părinți din municipiul Satu Mare s-au folosit în ultimii ani de o schemă la limita legii pentru a-și duce copiii la școlile bune din municipiul Satu Mare. Vorbim despre unități de învățământ precum ”Grigore Moisil” sau ”Constantin Brâncoveanu”.

Schema a fost dezvăluită pentru PresaSM.ro de către persoane din Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare. Concret, părinții care locuiesc în zonele periferice ale municipiului Satu Mare, foarte bine cotate, precum Cartierul Funcționarilor, și-au mutat fictiv domiciliul pe adrese centrale, pentru a fi eligibili la unitățile de învățământ din centrul municipiului reședință de județ.

Există situații în care într-o garsonieră ”domiciliază” zeci de persoane, susțin aceleași surse. Inspectoratul Școlar Județean a contactat Serviciul pentru Evidența Persoanei, solicitând o soluție pentru combaterea fenomenului. Răspunsul a fost unul simplu: totul este legal și nu se poate face nimic.

Legal sau nu, în municipiul Satu Mare se pare că orice este posibil, atâta timp cât este vorba despre persoane cu dare de mână. Chiar să locuiască zeci de persoane la aceeași adresă. Ajunge să ne uităm cam la ce mașini de ultimă generație parchează în zona acestor școli pentru a avea un tablou complet al fenomenului.

Accesul egal la educație este valabil, se pare, atâta timp cât câștigă potentații vremii.

3 Comments on "FOTODOCUMENTE. Schema prin care părinții înstăriți își duc copiii la școlile bune din Satu Mare"

 1. satmarean | martie 31, 2017 at 07:56 |

  Din păcate aceste școli ”bune” nu mai sunt ceea ce erau odată, adică calitatea învățământului a scăzut, primează contribuțiile financiare ale acestor potentați, ele determină notele copiilor!

  View Comment
 2. Da asa este ,si eu personal stiu un caz concret ,unde mama copilei si-a schimbat domiciliul pe o perioda mica ,si a inscris copila la Moisil.

  View Comment
 3. Scoli bune, fără îndoială. Au obținut rezultate bune la olimpiade și admiterea la liceu si elevii de la scolile din zonele cu mai putine pretentii. Pe vremea mea, cele mai bune rezultate la admiterea la liceul pe l-am ales au fost de la Școala cu învățământ primar Octava Goga și Lucian Blaga. Ca fapt divers.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
Gaz radioactiv în imobilele din municipiul Satu Mare. De trei ori peste limita admisă

Închide