Dincă, trimis în judecată! Procurorii descriu ce s-a întâmplat cu cele două tinere

Dosarul care a îngrozit o țară întreagă este trimis în judecată. Alături de  Gheorghe Dincă, care va răspunde în instanță pentru opt capete de acuzare, a fost trimis și un complice. Procurorii spun că au reușit să pună cap la cap evenimentele care au dus la moartea celor două tinere, Luiza Melencu și Alexandra Măceșeanu. 

Procurorii DIICOT vor trimite în judecată, în cursul zilei de azi, dosarul Caracal, care a îngrozit o țară întreagă. Gheorghe Dincă și Ştefan Risipiceanu vor trebui să răspundă pentru faptele lor în fața magistraților. Anchetatorii spun că ambele tinere, Luiza Melencu (18 ani) și Alexandara Măceșeanu (15 ani) au fost ucise cu sânge rece de Dincă pentru că s-au opus violurilor repetate. Cei doi sunt trimiși în judecată pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre.

Anchetatorii au reușit să afle cum Dincă a răpit-o pe Luiza Melencu.

“La 14.04.2019, în jurul orelor 11:30, pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, inculpatul D.G a observat-o pe victima M.L.M. , în vârstă de 18 ani, așteptând în locul numit “a Văduvei” și prin inducere în eroare, prin răpire și prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul a recrutat-o, (folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte “la ocazie”), determinând victima să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate”, spun procurorii.

Utilizând violența fizică și verbală, Dincă a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranță a banchetei din spate.

Luiza a murit în urma unor multiple lovituri puternice cu pumnii

Dincă a transportat-o pe Luiza la casa din Caracal unde a ținut-o sechestrată timp de mai multe zile. A legat-o cu un lanț metalic de pat, a legat-o de ochi, de mâini și de picioare, toate cu scopul exploatării sexuale, explică anchetatorii.

“În timp ce se deplasa cu autoturismul, inculpatul a aruncat din mers telefonul mobil al victimei în vegetația de pe marginea drumului național E 70. Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14 – 17.04.2019 (în locuința sa din municipiul Caracal, judeţul OLT) prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală ținând-o permanent imobilizată de pat cu un lanț metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/ bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de „trafic de persoane””, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În cazul Luizei, sub acuzare a fost pus și complicele lui Dincă, Ştefan Risipiceanu.

“În sarcina acestuia s-a reținut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, a ajuns inopinat la locuința inculpatului D.G. din municipiul Caracal, judeţul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinței şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M.L.M. În aceste împrejurări inculpatul R.Ş. i-a solicitat să-i permită întreținerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D.G., în cursul aceleași zile, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a întreținut raporturi cu victima M.L.M.”, mai spun procurorii.

Procurorii suspectează că Luiza a murit pe data de 17 aprilie. Dincă a ucis-o în bătaie, spun anchetatorii.

“La 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, inculpatul G.D. i-a aplicat, cu intenție, victimei M.L.M., multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia”, mai precizează sursa citată.

Ca să își ascundă fapta, Dincă a incinerat cadavrul, iar fragmentele osoase le-a aruncat, cel mai probabil, spun anchetatorii, în liziera de pădure amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal.

Cazul Măceșeanu, tras la indigo

Felul în care a acționat în cazul Luizei a devenit un modus operandi.

“Prin acelaşi act de sesizare s-a reţinut și faptul că, la data de 24.07.2019, în jurul orelor 10:00-10:15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul D.G. a observat-o pe victima M.M.A., în vârstă de 15 ani, și prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu mașina proprie, “la ocazie”, spre liceul MIHAI VITEAZUL din municipiul CARACAL. Inculpatul a determinat victima să se urce în autoturismul său, pe locul din dreapta spate, și în continuare, pentru a-i întări convingerea cu privire la realitatea celor susținute, s-a deplasat cu aceasta până în zona liceului din CARACAL unde a oprit, și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat-o, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranță a banchetei din spate”, spun procurorii.

Inclusiv casa a fost gândită ca o închisoare pentru victime, rezultă din ancheta procurorilor.

“Inculpatul a transportat victima, cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt (prin răpire, contrar voinței victimei care s-a opus și a strigat după ajutor), aceasta fiind în imposibilitate să coboare întrucât era legată de bancheta din spate, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. Pe drum acesta a aruncat telefonul victimei în zona strada Ștrandului din mun. Caracal”, explică anchetatorii.

Alexandra, ucisă după ce a alertat autoritățile

Telefonul pe care l-a dat la 112 i-a adus Alexandrei sfârșitul, spun anchetatorii, care au aflat că adolescenta de 15 ani a fost ucisă după ce a fost găsită de criminal cu telefonul în mână.

“Observând că aceasta a reușit să-și desfacă lanțul cu care era legată de pat, să își scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) și că ținea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se și de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, cu intenție, i-a aplicat acesteia cel puțin o lovitură cu pumnul în zona capului și în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”, spun procurorii.

Scandalul legat de dosarul Caracal a izbucnit în vara anului trecut. De atunci, în atenția opiniei publice au ajuns nu doar operatorii de la 112, care au preluat apelul disperat făcut de Alexandra, ci și neregulile de la nivelul IPJ Olt și a poliției din Caracal, în principal și la nivelul Parchetului.Fii primul care comentează! despre "Dincă, trimis în judecată! Procurorii descriu ce s-a întâmplat cu cele două tinere"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă, DIICOT
FOTO. Crimă la un spital din țară: O directoare, ucisă în cabinet chiar de soțul său

Închide