DOCUMENT. Poliția va prelua Jandarmeria la orașe! La sate vom avea jandarmerie rurală

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pregăteşte o reformă majoră în rândul Poliției și Jandarmeriei. Documentul – obținut de PresaSM – se intitulează „examenul de capacitate al Românei” și are două direcții majore.

Prima prevedere are ca obiect „comasarea efectivelor Poliţiei cu cele ale Jandarmeriei, pentru a crea o structură unică de poliţie, compactă şi eficientă”. Mai exact, la orașe, jandarmii vor executa toate misiunile pe linia siguranței și ordinii publice sub comanda Inspectoratului Județean de Poliție. Mai mult, patrulele ar putea deveni mixte și efectivele vor crește de la doi agenți/patrulă la trei sau chiar la patru, mai ales în zonele cu risc infracțional ridicat.

În schimb, la sate, jandarmii vor asigura atât ordinea publică, dar vor avea și atribuții pe linie judiciară, de cercetare a anumitor fapte antisociale/infracțiuni. Pe viitor, potrivit documentului, jandarmii vor fi transformați în polițiști la orașe, iar la sate vom avea un fel de jandarmerie rurală. După modelul din perioada interbelică.

3 Comments on "DOCUMENT. Poliția va prelua Jandarmeria la orașe! La sate vom avea jandarmerie rurală"

  1. cum sa ia politia jandarmeria,din moment ce jandarmeria are comanda militara ??!!!Jandarmeria e militarizata iar politia e ”civilizata” !!Vela e la fel de ”bun” ca Igas !!

    View Comment
  2. Citești și te crucești. . .

    View Comment
  3. O prostie mai mare nici ca se poate emite din putul adanc al gandirii politicianului.Sa-si reaminteasca ministrul vb din batrani: lucru amestecat miroase a rahat..Jandarmeria e o structura axata pe RESTABILIREA SI PASTRAREA ORDINII PUBLICE..Este o forma de represiune prin forta a actelor antisociale..Sper sa plece din guvern astfel de ministri care incearca ei sa inventeze roata.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. Filtre fără precedent ale polițiștilor în Satu Mare, Maramureș și Sălaj

Închide