DOLIU. A murit Alexandru Mitea, membru fondator al Teatrului de Nord Satu Mare, secția română

Trupa Mihai Raicu anunță cu mare regret plecarea dintre noi a unui mare actor și membru fondator al secției române a Teatrului de Nord. Născut la 22 noiembrie 1932, Alexandru Mitea a venit la Satu Mare în 1968, dând concurs și fiind primul actor angajat al secției române, devenind astfel unul din întemeietorii acesteia, împreună cu Mihai Raicu.

Pe parcursul carierei sale a dat viață scenei, a ghidat și mentorat generații întregi de tineri actori, contribuind la formarea structurii și personalității trupei din Satu Mare.

Sub îndrumarea sa și a regizorului Mihai Raicu trupa a participat, încă de la începuturile sale, la numeroase festivaluri și turnee, oferind o moștenire de neegalat: identitate, originalitate, stabilitate și nu în ultimul rând, un renume pe care generațiile viitoare l-au dus cu patos mai departe.

Cei 50 de ani dedicați scenei îi redau lui Alexandru Mitea eterna amintire în rândul tuturor iubitorilor de teatru.

Drum cu lumină!


SURSA: Teatrul de Nord Satu Mare


2 Comments on "DOLIU. A murit Alexandru Mitea, membru fondator al Teatrului de Nord Satu Mare, secția română"

  1. Silviu Chelu | noiembrie 19, 2020 at 08:39 |

    Dumnezeu să-l odihnească!

    View Comment
  2. regrete eterne ,plecare care lasa un gol,

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre doliu
FOTO. Doliu la Colegiul ”Mihai Eminescu” Satu Mare. O profesoară a trecut în eternitate!

Închide