Două incidente la vot în municipiul Satu Mare. Mai multe persoane ar fi votat fără drept!

Polițiștii fac cercetări pentru clarificarea situației, după ce probleme au fost raportate la două secții de votare din municipiul Satu Mare. Într-unul dintre cazuri, două persoane au încercat să voteze, dar la verificarea cărților de identitate, operatorul a descoperit că le-au fost suspendate anumite drepturi civile. Un alt incident a fost raportat și la o secție de pe bulevardul Goga. 

Probleme la secția de votare 47 din municipiul Satu Mare, pe Bulevardul Unirii, amenajată în sediul Asociației Județene de Fotbal Satu Mare. Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean, Sebastian Domuț, a precizat pentru PresaSM că două persoane, soț și soție, au încercat să își exercite dreptul la vot dar, în momentul verificării cărților de identitate în sistemul informatic, operatorul a descoperit că cei doi avea anumite drepturi suspendate.

Este vorba despre o hotărâre judecătorească complementară, iar polițiștii fac cercetări pentru a vedea care drepturi le-au fost suspendate. Oamenii legii vor verifica dispozițiile sentinței judecătorești. Incidentul a avut loc în jurul orei 13.00.

Surse judiciare au precizat pentru PresaSM că fiul celor doi ar fi solcitat restrângerea drepturilor civile pentru cei doi vârstnici care s-au prezentat la secția de votare 47.

Un alt incident a fost raportat la secția de votare 13, amenajată în incinta Școlii Gimnaziale Octavian Goga. Aici, un bărbat în vârstă de 76 de ani s-a prezentat la vot, dar la verificări se pare că acesta și-a pierdut dreptul de a alege odată cu pierderea cetățeniei române. Bărbatul ar fi rămas fără cetățenie în 1996.

Ce spune POLIȚIA: ”Sunt două posibile fraude la vot, ambele au avut loc în municipiul Satu Mare. În primul caz, două persoane, soț și soție, având interdicție prin hotărâre judecătorească, au votat. Interdicția a solicitat-o fiul lor în cursul acestui an întrucât ambele persoane suferă de boli psihice. Iar cel de-al doilea caz îl reprezintă un bărbat, de 76 de ani, din municipiul Satu Mare, care în baza unei hotărâri a instanței și-a pierdut cetățenia romană, deținând tipul de buletin de identitate vechi cu valabilitate permanentă și s-a prezentat la vot. Buletinul fiind anulat. În ambele cauze se efectuează verificări pentru a se stabili concret circumstanțele”Fii primul care comentează! despre "Două incidente la vot în municipiul Satu Mare. Mai multe persoane ar fi votat fără drept!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri prezidențiale 2019 Satu Mare
Un fost primar explică: Prezență redusă la Satu Mare sau e bai cu listele electorale?

Închide