Drama unui profesor sătmărean! Sărăcia l-a împins spre pușcărie

În timp ce lipitorii de afișe ajung în posturi călduțe prin administrația publică locală sau centrală, parașutați de politicieni la fel de obscuri, mulți tineri care aleg calea dreaptă ajung pe culmile disperării. Împinși de nevoia de a-și asigura un trai decent, unii recurg la metode reprobabile.

Este povestea unui tânăr profesor de istorie din municipiul Satu Mare, care a ajuns după gratii. Mircea este prenumele său, dar numele de familie nu a fost de acord să îl facem public. Dar povestea sa este extrem de tristă, reală și subliniază falimentul societății.

Pentru că salariul din învățământ a fost foarte mic, s-a angajat într-un amanet. Iar de aici mirajul unui venit facil, pe căi ilicite, a fost foarte tentant. Și nu s-a oprit. A poftit la fructul interzis și a ajuns după gratii pentru fals în documente. A primit 3 ani și două luni de închisoare.

”Ca și profesie sunt profesor de istorie. Mi-am încheiat practica pedagocică, modulul, mi-am dat licența, dar fiindcă salariul era foarte mic în învățământ, am zis că mai bine lucrez la amanet. Și de la amanet la o mașină traficată nu a fost foarte mult, erau doar banii foarte mulți. Probabil era interesant să stau și eu acum cu voi în spatele catedrei. Stau și acum, dar din păcate în altă postură”, povestește Mircea.

Viața după gratii l-a readus cu picioarele pe pământ. A avut timp să se gândească la greșelile din trecut și să își facă planuri pentru viitor.

Acesta este în prezent bibliotecar la Biblioteca Penitenciarului Satu Mare, ceea ce îi aduce 7 zile mai puțin la pedeapsă la fiecare lună lucrată.

Înainte a lucrat la curățenie, dar educația și buna purtare i-a adus postul de bibliotecar și, cu sine, respectul celorlalți deținuți.

Fii primul care comentează! despre "Drama unui profesor sătmărean! Sărăcia l-a împins spre pușcărie"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Penitenciarul Satu Mare
Miza GRAȚIERII. Zeci de persoane ar putea scăpa de închisoare la Satu Mare

Închide