Draxlmaier și-ar putea muta de la Satu Mare o parte din producție

Cel mai mare angajator din județul Satu Mare, Draxlmaier, se pare că ia în calcul relocarea unei părți a producției în țări precum Republica Moldova sau Macedonia. Ambele măsuri ar fi preconizate pentru acest an. Ceea ce ar putea însemna, cel puțin la nivel teoretic, ”disponibilizarea” a mii de persoane, potrivit jurnaliștilor de la obiectiv-sm.ro.

De altfel, oficiali ai companiei s-au plâns de mai multe ori de lipsa forței de muncă în județul Satu Mare. Se pare că acesta ar putea fi un motiv care ar sta la baza deciziei. Cu atât mai mult cu cât, în pofida eforturilor repetate de a recruta muncitori în județul Satu Mare, Draxlmaier nu a reușit să găsească forță de muncă.

Surse au declarat pentru PresaSM că nu se pune problema disponibilizărilor în cadrul Draxlmaier Satu Mare, ci ar fi vorba doar despre măsuri de onorare a comenzilor, dată fiind criza de personal cu care se confruntă societatea. Astfel încât cei de la Draxlmaier să nu mai fie nevoiți să aducă la Satu Mare muncitori din Serbia sau Republica Moldova

Oficialii Draxlmaier Satu Mare nu au confirmat sau infirmat acest zvon.

„Planurile de dezvoltare sunt însă strâns legate de dinamica industriei auto internaționale. Distanța față de client este esențială pentru noi, iar o livrare nu poate să necesite un transport mai lung de 100 de ore. Produsele clienților noștri, producătorii de automobile, sunt supuse fluctuațiilor tot mai intense ale pieței și, în calitate de furnizor, nu putem exclude schimbări fundamentale în cadrul rețelei de producție.

Prin urmare, desfășurăm acțiuni continue care vizează optimizarea proceselor interne de producție și a structurii companiei, proces în desfășurare în cadrul unor compartimente interne. DRM Satu Mare este un angajator stabil și responsabil care pune accent pe angajații săi, stabilind standarde înalte în privința condițiilor de lucru din cadrul companiei.”, se arată în răspunsul remis redacției obiectiv-sm.ro

 

5 Comments on "Draxlmaier și-ar putea muta de la Satu Mare o parte din producție"

 1. Da foate bine,sa mearga ,,unde si-o intarcat mutu iapa”…Citez,,DRM Satu Mare este un angajator stabil și responsabil care pune accent pe angajații săi, stabilind standarde înalte în privința condițiilor de lucru din cadrul companiei.”, da asta nu-i incalzeste cu nimic pe satmarenii angajati la drm din moment ce salariile sunt cum sunt…Ia mariti salariile sa vedeti cata forta de munca o sa aveti,cum o sa vina muncitorii din alte domenii sa-i angajati.Pai ce vreti voi?omul sa munceasca doar pentru pita si clisa?Sunt ferm convins ca 80% din actualii angajati o sa-si gaseasca locuri de munca.Ceilalti 20% se vor pensiona de varsta sau de boala ca acolo s-au imbolnavit destui.Sunt tare curios daca acest comentariu va fi publicat….

  View Comment
 2. era și timpul,nu mai găsesc
  sclavi.cica nu găsesc oameni dar le pleacă și care mai sunt,la ce salarii au.

  View Comment
 3. Primul salar din 2018 a fost mizerabil,chiar si pt.unii șefi:undeva la șapte sute de lei(plus avansul).Dar primele care mai ridicau cat de cat salariile s-au tăiat complet.Majoritatea au primit o primă simbolică de 7(șapte)lei!.Rușine.

  View Comment
 4. Așa e situația. In…. vin întotdeauna unde e forța de muncă prost plătită iar apoi când nu le mai convine își mutra șandramaua în altă țară la alții mai săraci. Așa se fac banii !

  View Comment
 5. Am lucrat pt aceasta societate timp de 15 ani nu SM la Pitești dar tot ce se întâmpla în acest grup datorita calicilor de șefi care nu doresc decât pt ei bani,pt ca majoritatea lor au fost pe avansuri materiale si pe care atunci când ajung șefii nu vor decât să-și scoată banii dați sau celalate beneficii pe care le -au dat si uita ca si ei au fost în situația celorlalți colegii care sufera. Sunt probleme mari în acest grup din cauza așa zișilor Șefi care calca pe colegii lor pt banii.Rușine lor,celor care nu asculta Oamenii care muncesc si îi țin în cârcă si muncesc de uita cum îi cheamă când ajung acasă.Așa ca Domnul Fritz sa meargă printre oameni si sa vorbească cu oameni,fara căzăturile de șefii si atunci va vedea adevărata problema a grupului Draxalmaier nu salariații.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Draxlmaier
Viceprimarul Albu: ”Cea mai mare firmă din județ ia în calcul închiderea porților”

Închide