Dudálással tiltakoztak a járhatatlan út miatt


Csütörtökön délután több gépkocsivezető is Szatmárnámeti főterére érkezett a „Bükkaljai Autósztráda” néven elhíresült 193A jelzésű megyei út menti településekről, hogy hangos dudálással tiltakozzanak a még mindig járhatatlan út és az áldatlan állapotok ellen. A megmozdulással egyidőben tette közzé közleményét a megyei tanács is:

„A Szatmár Megyei Tanács vezetősége számos egyeztetést követően jelölte meg a 2020 július 15-i dátumot a 193A jelzésű megyei út Szatmárnémeti – Amac – Oroszfalva – Résztelek – Ivácskó – Alsóhomoród – Középhomoród – Felsőhomoród – Bükkszoldobágy – Béltekhodos – Szokond – Szakasz javítási munkálatainak elkezdéséhez. Ez a dátum a Diferit Kft közbelépését jelölte, mely cég a megyei utak karbantartásáért felel. A Diferit Kft. a lehető legrövidebb időn belül, az időjárási viszonyok függvényében elkezdi a javítási munkálatokat az Amac, Oroszfalva és Résztelek belterületén.

Szem előtt tartva azt, hogy a 2019-ben és 2020-ban nem végezték el a modernizálási munkálatokat, időszakos javításokat eszközöltünk. Mivel az eredeti kivitelező csődeljárás alá került és kérte a szerződés febontását, az út állapota pedig ez idő alatt tovább romlott, ezért a meglévő műszaki tervet aktualizálni kellett. A projekt folytatásához egy fedvényterv (dispozitie de santier) kiadására volt szükség, amely aktualizálja a beruházás egészsét, a topográfiai mérésektől kezdve a geotehnikai méréseken át minden paramétert, beleértve a kivitelezés értékét is. Tegnap új információkat küldtünk a tervezőtől a végrehajtónak a fejleményekről, és elvben jóváhagytuk a fedvénytervet.

A törvény előírásai miatt hosszas adminisztratív munka ellenére az utolsó 100 méteren vagyunk egy kivitelező szerződtetéséhez. A jövő hét folyamán egy újabb találkozóra fog sor kerülni a modernizálási munkálatokban érintett valamennyi szereplővel a kivitelezési szerződés megkötése érdekében.

Megértjük a helyi lakosok elégedetlenségét, különösen az Amac- Résztelek közötti szakaszt illetően,  a Szatmár Megyei Tanács minden létező törvényes eszközt megragad annak érdekében, hogy a 193A jelzésű megyei út modernizálása elkezdődhessen. ”Fii primul care comentează! despre "Dudálással tiltakoztak a járhatatlan út miatt"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Szatmár Megyei Tanács
Várják az önkormányzatok jelentkezését az uzsonna-programra

Închide