După ce a încercat să-și omoare soția, condamnatul – obligat să plătească despăgubiri serioase

F. Iosif, individul care a încercat să-și omoare soția pentru că minorul plângea, a fost plus să plătească o sumă consistentă soției sale, cu titlul de daune morale, este decizia Tribunalului Satu Mare. Bărbatul a mai fost căsătorit de trei ori până acum, dar fostele soții l-au părăsit, în principal pe motiv că ar fi fost foarte violent. Din căsătoriile anterioare, bărbatul mai avea patru copii, iar cu femeia pe care a nenorocit-o pe viață a avut ultimul copil.

Pus la plată de judecători

F. Iosif a fost pus să plătească suma de 100.000 de lei – cu titlul de daune morale – către fosta lui soție, respectiv suma de circa 4.600 către Spitalul Județean Baia Mare.

Solutia pe scurt a judecătorilor de la Tribunalul Satu Mare: ”(…) admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de către partea civilă F.A., obligă pe inculpatul F.I.să plătească părţii civile F.A., suma de 38 lei cu titlu de daune materiale şi suma de 100.000 lei daune morale. (…)Admite acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş Baia Mare şi obligă pe inculpatul F.I. să plătească suma de 4.595,64 lei, reprezentând cheltuieli cu asistenţă medicală a părţii civile F.A. (…)”.

Reducere de doi ani de închisoare

Judecătorii Tribunalului Satu Mare l-au judecat și condamnat foarte rapid pe F. Iosif. În doar două luni, agresorul și-a aflat pedeapsa: opt ani de închisoare. Doar că judecătorii Curții de Apel Oradea au avut o altă opinie, reducând pedeapsa cu doi ani.

”Admite apelul declarat de inculpatul F. Iosif împotriva Sentinţei penale nr. 54/08.04.2019 a Tribunalului Satu Mare. Desfiinţează în parte hotărârea atacată şi rejudecând cauza: Reduce pedeapsa aplicată inculpatului F. Iosif pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie cu raportare la tentativă de omor, de la 8 ani închisoare la 6 ani închisoare. (…) Interzice inculpatului dreptul de a se apropia la o distanţă mai mică de 100 de metri şi de a comunica cu persoana vătămată F. Andrea (fosta soţie)”, este decizia Curții de Apel Oradea, obținută de PresaSM.

Ce au stabilit procurorii

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au prezentat o parte din rechizitoriu. Totul s-a întâmplat în octombrie 2018.

”În data de 09.10.2018, în jurul orei 21.00, pe fondul unor neînţelegeri în familie, în timp ce persoana vătămată F. A., soţia sa, se pregătea să îmbăieze unul dintre copii şi se afla lângă vană, inculpatul a tras-o de păr, aceasta a alunecat şi s-a lovit cu capul de gresie. Ulterior, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu un ciocan în zona capului, iar când şi-a dat seama că aceasta este inconştientă, a scos-o din baie până în cameră şi a ieşit pe casa scări cerând vecinilor să cheme o ambulanţă. Aceasta a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare în comă, ulterior fiind transferată la secţia de neurochirurgie a Spitalului din Baia Mare. Inculpatul F.I. a recunoscut şi a regretat fapta”, spun procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Fii primul care comentează! despre "După ce a încercat să-și omoare soția, condamnatul – obligat să plătească despăgubiri serioase"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, proces, tentativă de omor
Bărbatul din Certeze, ucis cu cruzime! Primele date din ancheta procurorilor

Închide