După lotul de 6 autobuze noi, Primăria Satu Mare mai cumpără 20 de autobuze hibrid

Primăria municipiului Satu Mare a lansat licitația pentru achiziționare a 20 de autobuze noi – hribrid – banii fiind asigurați din fonduri europene. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Satu Mare, Kerskenyi Gabor.

Potrivit caietului de sarcini, se propune achizitionarea de autobuze hibride în număr de 15 unități hibride medii (cu trei uși) și a cinci unități hibride articulate (cu patru uși).

Autobuze medii (3 usi) – 15 buc.:

Capacitatea totală 90 locuri, include 33 pasageri pe scaune și spațiu destinat cărucioarelor și persoanelor cu dizabilități motorii.

Autobuze articulate (4 usi) – 5 buc.:

Capacitatea totală 140 locuri, include 49 pasageri pe scaune și spațiu destinat cărucioarelor și persoanelor cu dizabilități motorii.

 

Podeaua este joasă (coborâtă complet sau semicoborâtă), pentru ușurarea accesului persoanelor cu dizabilități, a cărucioarelor cu copii. Încălzirea cabinei conducătorului auto și a salonului de pasageri se va realiza prin încălzitoare standard de tip convector, suflante. Este prevăzut sistem de aer condiționat al salonului de călători. Motorul diesel este activat după depășirea vitezei de 15 km/h.

Reamintim faptul că Primăria Satu Mare a cumpărat un număr de cinci autobuze noi Euro 6. Acestea sunt primele autobuze noi achiziționate de Primăria Satu Mare în ultimii 12 ani. Cele cinci autobuze vor fi trimise pe traseu după ce vor fi verificate tehnic, iar astăzi, prin hotărâre a Consiliului Local Satu Mare, vor fi transmise către Transurban.

O analiză a Transurban arată că vechimea medie a parcului de autobuze funcţionale este de 16 ani, sub 10 ani vechime nefiind niciun autobuz. Doar 60,86 % din autobuzele funcţionale au dotări pentru accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi şi a persoanelor care transportă cărucioare cu copii.

Doar 58,70 % din autobuzele funcţionale au motorizări care se încadrează în norma de poluare Euro 3 şi nici un autobuz care se încadrează în norme de poluare Euro 4, Euro 5, sau Euro 6. Doar 8,70 % din autobuzele funcţionale sunt dotate cu aer condiţionat pentru pasageri.

Fii primul care comentează! despre "După lotul de 6 autobuze noi, Primăria Satu Mare mai cumpără 20 de autobuze hibrid"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTO/VIDEO. Aparat ultraperformant pentru salvarea sătmărenilor. Donația Primăriei

Închide