După ultimele crime din spitale, se anunță control și la Psihiatria Satu Mare

sursa: arhiva/Ministerul Sanatatii

Cinci persoane au decedat după ce au fost atacate de un alt pacient al spitalului Săpoca. Ministrul Sănătății a anunțat controale la toate spitalele de psihiatrie din țară. 

După decesul a cinci persoane atacate de un alt pacient internat la spitalul din Săpoca, ministrul Sorina Pintea anunță noi controale la spitalele de psihiatrie din țară. Verificările vor cădea în sarcina Direcțiilor de Sănătate Publică, anunță ministrul, care a arătat și cu degetul către angajații DSP care face parte din Consiliile de Administrație ale unităților spitalicești.

„Noi am finalizat ancheta privitoare la acest caz, dar controlul incepe abia acum, controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie care au incluse compartimente de masuri de siguranta, dar si la spitalele de psihiatrie din tara (…). Ministrul Sanatatii nu poate sa mearga in fiecare spital din tara, dar Directiile de Sanatate Publica au reprezentanti in cadrul Consiliilor de Administratie, care se pare ca fac multa figuratie, asa este. Atata vreme cat de luni de zile nu te intalnesti… Aceste Consilii trebuie sa aprobe bugete, sa aprobe planuri de achizitii. Sigur, acum spitalul spune: ‘nu am buget’, desi are, pentru ca angajeaza cheltuieli. Sunt mai multe aspecte pe care le vom verifica concret, vom incepe cu aceste spitale pe masuri de siguranta, spital de psihiatrie, si verificari la modul de functionare a Consiliilor de Administratie a Comitetelor Directoare”, a declarat Pintea.

Patru persoane au murit în timp ce au fost atacate de un pacient al spitalului, iar o alta a decedat o doua zi după atac. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost prins de polițiștii care se aflau accidental la spital internând un alt pacient cu probleme. Managerul spitalului și-a dat demisia, dar ministrul Sorina Pintea a reclamat în raportul făcut mai multe nereguli în ceea ce privește standarul de grijă pe care îl primeau pacienții.

Alte opt persoane au fost rănite în urma atacului.Fii primul care comentează! despre "După ultimele crime din spitale, se anunță control și la Psihiatria Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Sorina Pintea
Spitalul Județean Satu Mare, criticat pentru întârzieri. La Negrești se pregătesc deja reabilitări de secții

Închide