E OFICIAL! Satu Mare va avea sistem cu rachete anti-grindină! Banii au fost alocați

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Atenuarea efectelor negative ale căderilor de grindină în județul Satu Mare”. Acest proiect a fost depus și câștigat de Consiliul Județean Satu Mare prin intermediul unui program european transfrontalier.

Astăzi, 12.04.2018, în urma semnării contractului și de către președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, s-a dat undă verde implementării proiectului care are ca obiectiv realizarea unui sistem antigrindină prin tehnologia generatoarelor terestre.

Proiectul inițiat de Direcția de Dezvoltare Regională din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, a câştigat finanţare din partea Uniunii Europene prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, cu un buget total de 1.544.205 euro. Bugetul aferent județului Satu Mare este de 866.722 de euro. Finanțarea constituie 98% din cheltuielile eligibile și include finanțarea din partea Uniunii Europene de 85% și cea de cofinanțare națională de 13%. Contribuția proprie asigurată din partea judeţului Satu Mare este de 17.343 de euro (2%).SURSA: Biroul de presă al Consiliului Județean Satu MareFii primul care comentează! despre "E OFICIAL! Satu Mare va avea sistem cu rachete anti-grindină! Banii au fost alocați"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
FOTO. Pe hârtie, sătmărenii câștigă cel mai bine din nord-vestul țării

Închide