Echipa USR PLUS de vorbă cu cetățenii din Crucişor – o comunitate care încă suferă de pe urmă închiderii fabricii de sticlă din Poiana Codrului

Candidatul USR PLUS la președinția Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Ciocan Maior și candidatul USR PLUS la Primăria Crucișor, Artur Robel, însoțiți de echipele lor, au avut în cursul săptămânii o întâlnire productivă cu cetățenii comunei Crucișor și satelor aparținătoare, Iegheriște și Poiana Codrului.

Redăm mai jos comunicatul de presă remis de către USR PLUS:

Am găsit aici o comunitate care încă suferă de pe urmă închiderii fabricii de sticlă, la fel ca aproape toate comunitățile monoindustriale din România.

Comuna Crucişor se află la o distanţă de 38 km, egală faţă de oraşele reședință de județ Satu Mare şi Baia Mare, fapt care îi oferă o poziție privilegiată în ceea ce privește potențialul de dezvoltare al acesteia.

Cu toate acestea, lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate care să facă uşor accesibilă comunitatea, face ca nivelul de dezvoltare al acesteia să fie mult sub potențial. Am găsit aici o comunitate frământată de probleme, și vorbim aici în principal de lipsa locurilor de muncă, în care locuitorii sunt nevoiți să facă naveta la Satu Mare și Baia Mare pentru a-și putea câștigă existența.

Lipsa locurilor de muncă a marcat puternic comunitatea, dar ea nu e singura cauză a depopulării. În ceea ce îi privește pe tineri, oportunităţile de viaţă socială după serviciu sunt inexistente cu toate că sunt foarte importante.

Pentru viitorul Consiliu Județean Satu Mare, reabilitarea și modernizarea DJ 193 Satu Mare-Păulești-Petin-Apateu-Corod-Culciu Mic-Culciu Mare-Cărășeu-Lipău-Valea Vinului-Roșiori-Pomi-Borlești-Limită jud. Maramureș, trebuie să devină o prioritate.

Această modernizare poate fi realizată prin fonduri europene, în această programare fiind disponibile fonduri în cadrul Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 6.

Din păcate, actuala Administrație Județeană nu a reușit până în acest moment derularea unui astfel de proiect.

În următorul mandat, Consiliul Judetean Satu Mare nu mai are voie să ignore aceste comunități care au nevoie de sprijin ca să se dezvolte și să redevină ceea ce au fost odinioară.Fii primul care comentează! despre "Echipa USR PLUS de vorbă cu cetățenii din Crucişor – o comunitate care încă suferă de pe urmă închiderii fabricii de sticlă din Poiana Codrului"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri locale 2020
Adrian Ștef, candidatul ALDE la președinția CJ: Programul de dezvoltare a județului Satu Mare

Închide