Epidemie la secret. Explozie de îmbolnăviri în Satu Mare, record național

Direcția de Sănătate Publică Satu Mare nu a suflat niciun cuvânt în public (până sâmbătă, 19.08.2017, ora 11.30)  vizavi de cele 70 de noi cazuri de rujeolă înregistrate în ultimele patru zile pe raza județului! Suntem, practic, pe primul loc în țară. Statisticile oficiale (confirmate de surse centrale!) spun că în județul Satu Mare s-a înregistrat o explozie a îmbolnăvirilor. 

Practic, aproape un sfert, respectiv 22,5%, din cazurile noi de rujeolă la nivel național din ultimele patru zile au fost confirmate la Satu Mare, susțin cei de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile! Este de neînțeles de ce nu s-a ieșit public să se informeze populația, astfel încât să se poată lua o serie de măsuri pentru a se evita această înmulțire a cazurilor în județ.

În județul Satu Mare s-au înregistrat în ultimele patru zile aproape de două ori mai multe cazuri decât un alt județ extrem de afectat, respectiv Brașovul, cu 48 de cazuri.

De altfel, şefi ai Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară au primit avertismente scrise, pentru că în niciun judeţ nu sunt vaccinaţi 95% din copii. Ministerul susţine că sunt trei cauze ale nevaccinarii: părinţii nu şi-au adus copiii la medicii de familie, deşi au fost chemaţi, au refuzat vaccinarea sau nu au existat seruri suficiente.Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a adăugat că Ministerul Sănătății va evalua o dată la două săptămâni gradul de implicare a autorităților locale în fiecare județ, iar acolo unde sunt în continuare probleme vor fi luate măsuri.

 3 Comments on "Epidemie la secret. Explozie de îmbolnăviri în Satu Mare, record național"

 1. Florin Huci | august 19, 2017 at 10:03 |

  Buna ziua,
  As dori sa stiu sursa concreta a acestei stiri, deoarece mi se pare aberant sa ai 70 cazuri noi in 4 zile si sa nu anunti populatia. Sunteti siguri de ceea ce scrieti? A-ti mers pe sursa si a-ti contactat DSP SM pentru a confirma sursa, sau e doar un zvon?
  Multumesc.

  View Comment
 2. Pentrul Florin Huci: ZVON?! Serios?! Atât de amatori ne credeți? Este vorba despre Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile

  View Comment
 3. Florin Huci | august 19, 2017 at 13:04 |

  @PresaSM. Sursa voastra am verificat-o si eu. Ceea ce a-ti scris este adevarat. Insa as fi vrut mai mult de la voi. Dat fiind faptul ca e o informatie publica, a-ti fi putut cita atat sursa exacta (site-ul) cat si posta fisierul din care reiese cele scrise mai sus. Nu va cred amatori, insa informatia din articol este incompleta! Totodata nu inteleg atitudinea cu care a-ti tratat solicitarea mea. Nu v-am scris din fond de jignire sau atac, doar din prisma unui tatic cu un copil la varsta la care inca nu se poate administra vaccinul anti rujeola, iar astfel trebuie sa verific daca cele spuse de presa este adevarat sau nu. Tocmai ee aceea m-am semnat si cu numele real. Multumesc.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Copil mușcat de câinele unui sătmărean, în fața Spitalului Vechi. Poliția a deschis o anchetă

Închide