Érettségi: egy szatmári színtízes

Az idei érettségi vizsgán összesen 232 diák vizsgázott színtízesre – derül ki az oktatási minisztérium honlapján közzétett eredményekből. Az érettségire ebben az évben 155 639 végzős iratkozott fel. A színtízes átlagok aránya 16 éve nem volt ilyen magas. Tavaly 224 diák, 2018-ban pedig 132 diák teljesített „tökéletesen”. A kiemelkedően vizsgázó érettségizők pénzjutalmat és érdemoklevelet kapnak.

A minisztériu közlése szerint román nyelv és irodalomból 1927-en, anyanyelvből 209-en, matematikából 2241-en, történelemből 3383-an, a szaknak megfelelő választható tantárgyból pedig 6799-en érettségiztek tízesre.

Szatmár megyében egyetlen érettségiző, Denisa Balog, a Ioan Slavici Főgimnázium filológia szakos diákja és évfolyamelsője érettségizett színtízesre.Fii primul care comentează! despre "Érettségi: egy szatmári színtízes"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre érettségi, Szatmár megyé
Megkezdődött az érettségi

Închide