EXCLUSIV. Ce le-a spus Răzvan Rentea judecătorilor. Cum a vrut să scape din arestul preventiv

Reporterii PresaSM au intrat în posesia minutei ultimei ședințe de la Tribunalul Satu Mare în care Răzvan Rentea a cerut ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu măsura controlului judiciar. Concret, să fie pus în libertate!

Din informațiile obținute de PresaSM în baza Legii 544 reiese că Răzvan Rentea – principalul suspect în cazul uciderii tatălui Gheorghe Rentea, mame Niculina Rentea și bunicii Viorica Apan – nu își recunoaște nici acum faptele.

”Sub aspectul conduitei procesuale a inculpatului se va reţine că după comiterea faptei inculpatul nu îşi asumă consecinţele faptei sale, arătând în mod repetat că nu el este autorul faptei, împrejurare care este incompatibilă cu o soluţie de înlocuire a măsurii arestării preventive”, se arată în documentul obținut de PresaSM.

Conform aceluiași document, Răzvan Rentea li s-a plâns judecătorilor că suferă de o serie de simptome, ca urmare a încarcerării acestuia. Mai exact, nu suportă condițiile de detenție.

”Motivele invocate de către inculpat prin prezenta cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv (condiţiile precare aflate în centrul de reţinere şi arest preventiv, starea de boală – dureri de cap, greaţă, ameţeli, dureri la spate, inapetenţa ce a dus la pierderea în greutate, slăbirea vederii din cauza insuficienţei luminii naturale), evaluate prin prisma împrejurărilor concrete ale cauzei şi mai ales a urmărilor produse prin fapta de care este acuzat inculpatul, dar şi conduita procesuală a inculpatului scoate în evidenţă faptul că o măsură preventivă mai uşoară cum este cea a arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar, nu este suficientă pentru atingerea scopului măsurii preventive”, se mai arată în documentul intrat în posesia PresaSM.

Fii primul care comentează! despre "EXCLUSIV. Ce le-a spus Răzvan Rentea judecătorilor. Cum a vrut să scape din arestul preventiv"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
FOTO/VIDEO. Detaliile posibilei crime din Satu Mare. Femeia, bătută de concubin

Închide