EXCLUSIV. Milionarul maghiar, prieten cu Viktor Orban, a luat Hotelul Dacia din Satu Mare

PresaSM a aflat în EXCLUSIVITATE cine este milionarul maghiar din spatele achiziționării Hotelului Dacia. Este vorba despre un personaj pasionat de fotbal, cu o avere de zeci de milioane de euro. Cunoscut ca și un prieten al premierului Ungariei, Viktor Orban.

De mai mulţi ani, Leisztin­ger Tamás conduce un adevărat imperiu de firme în agricultură. S-a pregătit pentru a deveni fizician, dar după anii de facultate a cumpărat firme precum Eravis sau Hunguest, care deţinea staţiunile de odihnă ale sindicatelor.

Hunguest Hotels are în proprietate 15 hoteluri în Ungaria şi câte unul în Muntenegru, Austria și România. Iar acum Hotelul Dacia din Satu Mare.

Companiile sale agricole au cultivat anul trecut zeci de mii de hectare, cu un profit de miliarde de forinţi. Omul de afaceri deţine, în regiunea Somogy, cel mai mare domeniu de vânătoare din Ungaria. O altă pasiunea a omului de afaceri este fotbalul. A cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la Diósgyör.

Planurile investitorului

Reporterii PresaSM.ro au aflat în exclusivitate cele mai noi informații despre soarta Hotelului Dacia. Astfel, după ce imobilul a fost achiziționat de către o firmă din Ungaria, s-a început deja procedura de reautorizare în vederea reluării lucrărilor de reabilitare și de reînființare a Hotelului. Surse avizate susțin că investitorul și-ar fi exprimat dorința de a începe cât mai curând.

De altfel, potrivit legislației în vigoare, destinația imobilului (monument istoric de clasa A) nu poate fi schimbată. Concret, aici va urma să funcționeze un hotel. Cât despre valoarea tranzacției, sumele par să fie destul de confidențiale. Dar mulțumitoare pentru familia Țânțaș, care au acceptat condițiile tranzacției.

Istoria unei tranzacții

Reamintim că după ce a fost eliberat din Penitenciarul Satu Mare, Vasile Țânțaș a ales să vândă către maghiari. Din câte se pare, au fost și alți potențiali cumpărători, printre care reprezentanții Bisericii Penticostale din Chicago.

Reamintim faptul că PresaSM.ro a anunțat în premieră că Hotelul Dacia va fi vândut. Din câte se pare, firma din Ungaria a cumpărat firma deținătoare a Hotelului Dacia – SC Dacia SA – și, implicit, fostul Hotel Dacia. Concret, au cumpărat și ACTIVUL și PASIVUL. Mai exact, și datoriile și ”activele imobilizate”, adică clădirea.

Tranzacția s-a putut efectua fiindcă statul român, prin instituțiile sale, nu și-au manifestat interesul de a achizționa clădirea. Adică, nu și-au exercitat acel drept de preemțiune, cu toate că fostul director al Direcției Județene de Cultură, Mircea Drăgan, le-a transmis mai multe adrese. Se pare că lipsa banilor – circa opt milioane de euro ar costa achiziționarea și reabilitarea imobilului – ar fi fost motivul autorităților.

 

4 Comments on "EXCLUSIV. Milionarul maghiar, prieten cu Viktor Orban, a luat Hotelul Dacia din Satu Mare"

 1. Dati-i bonus Olimpia,daca-i pasionat de fotbal.Si scapati dintr-un sut de doua probleme.

  View Comment
 2. În sfârșit! Mă bucur foarte mult.

  View Comment
 3. Un “român” adevărat și oșan pe deasupra vândut la propriu și la figurat ungurilor cu conplicitatea autorităților române de etnie, de asemenea, maghiară.

  View Comment
 4. Ghita roman | ianuarie 19, 2019 at 19:51 |

  Păcat ca nu sa găsit macar un roman naționalist sa cumpere acest hotel fosta emblema a satmarului.păcat romania .

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotelul Dacia
EXCLUSIV. Hotelul Dacia a fost vândut! O firmă din Ungaria a cumpărat clădirea simbol

Închide