Exemplu de respect între români și maghiari! Scrisoarea unui director maghiar


Directorul unei companii de teatru din Veszprem a dat dovadă că respectul interetnic dintre români și maghiari poate exista, potrivit informațiilor PresaSM. Acesta a adresat către conducerea Centrului Cultural G.M. Zamfirescu din municipiul Satu Mare o scrisoare în care s-a adresat parțial în limba română, în semn de respect și bună înțelegere.

Compania de teatru din Ungaria intenționează să susțină mai multe spectacole în municipiul Satu Mare, în cadrul unei serii de evenimente organizate de către Centrul Cultural G.M. Zamfirescu.

Reprezentantul Centrului G.M. Zamfirescu, Maria Magdalena Matei, a făcut publică o parte din această scrisoare.

Redăm mai jos postarea Mariei Magdalena Matei: 

”Poate oi fi eu în perioada mea mai sensibilă, poate m-am săturat de atâta campanie electorală și ură și xenofobie câtă mi-a fost dat să văd/aud zilele acestea, dar corespondența de azi cu un director de teatru din Ungaria m-a uns la suflet. Asta suntem noi, astfel trebuie să rămânem. Uniți, toleranți și buni. Restul e cancan.

”Stimată Doamnă!

Îmi face deosebită plăcere să mă adresez în limba română dumneavoastră, ca apoi să continuăm în limba maghiară. Întotdeauna am fost adeptul multiculturalismului, iar astăzi sunt convins că spiritul transilvănean multietnic este unic în Europa și constituie o valoare de necontestat de care sunt foarte mândru.

Nagyon köszönöm! Ez nekünk tökéletesen megfelel. (…..) Felveszem vele a kapcsolatot. Mindent köszönök! Cu respect: András”.Fii primul care comentează! despre "Exemplu de respect între români și maghiari! Scrisoarea unui director maghiar"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Centrul Cultural GM Zamfirescu, interculturalism
Adolescența și riscul comportamentelor dependente. Conferința publică la Satu Mare

Închide