Facilități pentru părinți. Locuri speciale de parcare în jurul școlilor și grădinițelor


Șoferii care vor staţiona în intervalul 07:00-20:00 în dreptul unităţilor de învăţământ riscă amenzi de până la 725 lei, potrivit unui proiect de lege înregistrat la Senat ce vizează modificarea Codului Rutier, titrează Avocat.net.

Proiectul legislativ stabilirea unor spaţii special amenajate şi semnalizate pentru îmbarcarea sau debarcarea preşcolarilor şi şcolarilor, pe toate laturile de acces ale unităţilor de învăţământ.

Aceste locuri vor putea fi utilizate pe o durata de 20 de minute, în intervalul 07:00-20:00, de cei care îşi lasă sau iau copiii de la grădiniţe sau şcoli.

În această privinţă, proiectul stabileşte şi amenzi pentru şoferii, alţii decât cei îndreptăţiţi, care staţionează pe aceste locuri, în timpul zilei, respectiv de 4-5 puncte de amendă. Astfel, șoferii car estaționează pe unul dintre locurile speciale se pot alege cu o amendă care ajunge până la 725 de lei.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să treacă de Parlament, iar apoi să fie promulgat.

Stabilirea unor locuri special pe toate laturile unităților de învățământ ar putea deveni problematică în special pentru școlile din zonele aglomerate, acolo unde traficul este intens și locurile de parcare sunt puține.

Mai multe detalii despre proiect puteți citi pe Avocat.net.Fii primul care comentează! despre "Facilități pentru părinți. Locuri speciale de parcare în jurul școlilor și grădinițelor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Cod rutier
Mașinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate. Când intră în vigoare noua lege

Închide