RUȘINOS! Consiliul Județean RISCĂ să fie EXECUTAT silit. Nu respectă o hotărâre JUDECĂTOREASCĂ

Conducerea Consiliul Județean este acuzată de către preşedintele Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, că nu respectă o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă.

Mai exact, este vorba despre o horătâre judecătorească – definitivă și irevocabilă – care le dă dreptul asistenților maternali profeioniști din județ să își recupereze banii datorați de Consiliul Judeţean.

Concret, Vasile Dârle a spus că este vorba despre drepturi salariale neplătite către 107 persoane, care au de încasat 600.000 de lei. Sumele reprezintă indemnizaţiile aferente concediului de odihnă efectuat de asistenții maternali împreună cu copiii aflaţi în plasament pentru fiecare an din perioada 2011-2014.

Sindicalistul spune că atât conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului dar şi Consiliului Judeţean au tergiversat problema, invocând motive birocratice. Doar că acum gluma s-a îngroșat iar consiliul Județean riscă să se aleagă cu conturile blocate.

“Luni avem cu executorul judecătoresc şi dacă nu rezolvăm până atunci ne rezervăm dreptul de a solicita executarea silită“, a declarat, cu subiect și predicat, Vasile Dârle.

Ce spune DGASPC: ”Cu privire la obligația de plată a compensației bănești egale cu indemnizația aferentă concediului legal de odihnă neefectuat pe anii 2011-2014, având în vedere faptul că prin hotărârile judecătorești pronunțate în dosarele mai sus menționate, cuantumul concret al acesteia nu a fost determinat, în vederea punerii în executare, de comun acord cu sindicatul, s-a dispus efectuarea unei expertize contabile, independente, sumele stabilite prin acest Raport de expertiză fiind deja achitate parțial confom graficului de plăți, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în tranșe (15% achitat până în prezent, din care 5% pe anul 2015, respectiv, 10% pe anul 2016). Ca urmare, singurul diferend în punerea în executare a acestei de urmă obligații, vizează strict cuantumul acesteia stabilit prin Raportul de expertiză întocmit. În ceea ce privește sumele vehiculate în cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul Instituției Prefectului, de reprezentantul Sindicatul Asistenților Personali, Maternali și Sociali din Județul Satu Mare, ca și obligație de plată, nu avem cunoștință despre proveniența sau elementele pe care se sprijină calculul acestora”.Fii primul care comentează! despre "RUȘINOS! Consiliul Județean RISCĂ să fie EXECUTAT silit. Nu respectă o hotărâre JUDECĂTOREASCĂ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Ștef, Consiliul Județean Satu Mare
DUBIOS. Conducerea Consiliului Județean îl INVITĂ pe deputatul Octavian Petric să facă un lucru interzis în România

Închide