Fără precedent! Greviștii de la Electrolux Satu Mare demisionează în bloc! Ultimatum pentru conducere

Greviștii din Sindicatul Liber Samus au luat astăzi o decizie radicală. Chiar înainte de ședința de negociere de astăzi, de la ora 11.00, sute de muncitori își depun demisiile în alb. Iar dacă până în data de 6 mai 2019 cei din conducere nu vor veni cu o nouă ofertă. 

”Oamenii au cerut ca acest termen să fie mai scurt. Nu se putea, căci urmează o săptămână liberă. Termenul de 6 mai este unul rezonabil. Dacă până atunci nu se va veni cu o ofertă rezonabilă, oamenii vor demisiona în bloc din Electrolux. Am primit informații că alte fabrici sunt dispuse să le ofere oamenilor pachetele salariale cerute de noi de la Electrolux. Să vedem ce se va discuta la ședința de astăzi, de la ora 11.00”, a declarat liderul Sindicatului Liber SAMUS din Electrolux, Sorin Faur, pentru PresaSM.

Într-o declarație de presă, Electrolux România spune că vine cu o nouă propunere pentru muncitorii aflați în grevă.

“Până în prezent, am revizuit oferta noastră financiară de două ori de la prima propunere contractuală. Ultima noastră ofertă financiară include un contract pe doi ani cu o creștere totala de 26,4% raportat la salariul de bază brut al unui angajat din producție, constând într-o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență în valoare de 200 lei / lună, pentru fiecare an contractual. Astfel, pentru perioada de doi ani, creșterea raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție ar însemna suma de 832 lei, până în 2020, o sumă mai mare comparativ cu ultima cerere a sindicatului, adică o creștere de 585 lei față de salariul de bază brut.

De asemenea, oferim angajaților noștri o serie de beneficii, cum ar fi: tichete de masă în valoare de 315 lei pe lună, bonus anual, compensarea contribuției sociale de 20% și vouchere de vacanță. În plus, ca parte a pachetului de beneficii, oferim și asigurare medicală privată, salarii compensatorii, bonus de pensionare și până la 28 de zile de vacanță pe an”.

1 Comment on "Fără precedent! Greviștii de la Electrolux Satu Mare demisionează în bloc! Ultimatum pentru conducere"

  1. Nu cred ca as putea lucra ptr o firma ca si asta sa nu bage in seama atatia oameni…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Cartel Alfa, Electrolux, grevă
Electrolux, despre boicot: “Astfel de acțiuni agresive au un impact negativ”. Compania face o nouă propunere greviștilor

Închide