FAVORIZARE sau INDOLENȚĂ?! Fiscul execută doar anumiți datornici în Satu Mare

Direcția de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare se pare că face favoruri – fie intenționat fie neintenționat – pentru anumiți datornici. Informațiile sunt stipulate într-un document obținut de către reporterii PresaSM.ro.

Datele au fost scoase la iveală de către inspectorii Curții de Conturi, care îi acuză pe cei de la Direcția de Impozite Locale că nu au făcut demersuri pentru a recupera anumite sume de bani datorate către bugetul local.

”Neaplicarea măsurilor de executare silită în totalitate, gradual, la termenele prevăzute de Codul de procedură fiscală în anul 2015, la nivelul UATM Satu Mare (Primăria Satu Mare, n.red.), pentru contribuabilii care nu şi-au achitat la termen obligaţiile fiscale, nu au fost întreprinse măsurile de executare silită (blocarea conturilor bancare, executarea veniturilor datorate de terţi, instituirea de sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile) în totalitate, gradual, la termenele prevăzute de Codul de procedură fiscală. (…) Prin urmare, aferent debitelor înregistrate la 31.12.2015, a fost iniţiată parțial (în ce priveste persoanele fizice) procedura de executare szlită, în majoritatea cazurilor prin transmiterea de somaţii însoţite de titlul executoriu, fără parcurgerea celorlalte măsuri de executare silită prevăzute de Titlul VIII „Colectarea creanţelor fiscale”, cap. VIII „Stingerea creanţelor fiscale prin executare din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, în cazul contribuabililor care nu au achitat integral, la termenele scadente, obligaţiile faţă de bugetui Iocal”, se arată în sursa citată.

Fii primul care comentează! despre "FAVORIZARE sau INDOLENȚĂ?! Fiscul execută doar anumiți datornici în Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
Primăria ”închiriază” case și terenuri GRATIS. Pagubă de sute de mii de lei!

Închide