Flacăra de la sonda din Moftin nu s-a reaprins. Echipamente speciale pentru monitorizarea aerului

Surse din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare au declarat pentru PresaSM că flacăra de la donsa din Moftin nu a fost reaprinsă. Concret, în acest moment din sondă iese o cantitate importantă de apă. Totuși, în primă fază, pentru a fi siguri că nu există vreun pericol, pompierii au executat foc cu proiectile de semnalizare în direcția jetului, dar acesta nu s-a reaprins. Semn că jetul nu prezintă pericolul acumulării unor gaze în atmosferă.

Mai mult, la fața locului a ajuns din nou un echipaj specializat în cercetarea chimică din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, care prelevează în mod continuu probe. De asemenea, specialiștii canadieni și pompierii sătmăreni monitorizează situația cu ajutorul unor sisteme portabile.

Pompierii dau asigurări că în acest moment nu există niciun pericol de reaprindere, dar situația este una dinamică și imprevizibilă. Cert este că specialiștii canadieni efectuează lucrări în vederea finalizării intervenției. Din păcate, nu se poate estima o perioadă în acest sens.

1 Comment on "Flacăra de la sonda din Moftin nu s-a reaprins. Echipamente speciale pentru monitorizarea aerului"

  1. Elveniva MIGNEA | ianuarie 5, 2018 at 17:55 |

    Sonda pare ca a fost “omorata” de invazia apei de zacamant,. Deci avem de’a face cu un mic zacamant si putinele gaze din aceasta punga au fost in mare parte produse. Zona poate fi represurizata dar pt asta necesita o lunga perioada de inchidere a sondei. Oricum acest Blow out a cam depletat acest zacamant care probabil nu va mai deveni rentabil pt exploatare in viitorul apropiat . Acum nu ramane decat sa se puna sonda in securitate prin proceduri standard in industrie.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre incendiu sonda
FOTO. Flacăra de la sonda din Moftin a fost stinsă. După peste două săptămâni

Închide