Fokozatosan nőni fog az esetszám


A következő két hétben ‘fokozatosan nőni fog’ a koronavírus-fertőzöttek száma, a kormány és az egészségügyi minisztérium pedig a járvány által leginkább sújtott vidékek kórházainak, illetve az ezekkel szomszédos megyék egészségügyi intézményeinek a felkészítésén munkálkodik – jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter csütörtökön.

A tárcavezető szerint jelenleg azok körében dúl a betegség, akik a járványintézkedésekben bekövetkezett joghézag majdnem három hete alatt elutasították a kórházi beutalást, vagy kérték, hogy hazamehessenek a kórházból, és ezek száma megközelíti a 4000-et.

‘Nehéz két hétnek nézünk elébe, amikor az esetek száma fokozatosan nőni fog. Az egészségügyi rendszer, a minisztérium, a kormány nem tehet mást, mint megpróbálja hozzáigazítani az egészségügyi intézmények, az intenzív osztályok kapacitását, a felszerelést a napi esetszámokhoz’ – jelentette ki Tătaru Nagyszebenben.

A miniszter rámutatott, hogy a leginkább sújtott megyék szomszédságában levő megyék kórházait is felkészítik, hogy átvegyék a pácienseket.

Amennyiben az óvintézkedéseket betartja a lakosság – mind a lakhelyen, mind az üdülőhelyeken -, két-három hét múlva csökkenhet az esetek száma, mondta a miniszter, aki szerint azonban ellenkező esetben további fokozatos növekedés várható, amihez az egészségügyi rendszer megpróbál majd alkalmazkodni.Fii primul care comentează! despre "Fokozatosan nőni fog az esetszám"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre koronavírus
Látható helyre kell kifüggezsteni a kötelező maszkviselésre onatkozó rendelkezést

Închide