”Following Brâncuși”, la Casa Meșteșugarilor. Ritm și dans, în organizarea GM Zamfirescu


Vineri, 23 februarie la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare, str. Ștefan cel Mare nr. 18 va avea loc evenimentul ”Following Brancusi”. De la ora 12.00 va avea loc un workshop cu participarea sculptorilor: Radu Ciobanu, Alexandru Ciobotariu, Dan Daniel, Felix Deac, Edward Herczeg, Vasile Popa-Oltean, Eugeniu Tibuleac, Gheorghe Ungurean și Fidias Vasquez, iar de la ora 16.00 va avea loc vernisajul prezentat de Judit Erdős și Felix Deac. Evenimentul va fi ”acompaniat” de quartetul de coarde Quasi Cosi.

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/147915529230187/

Sâmbătă, 24 februarie, de la ora 20.00, în ambianța consacrată pentru concerte deosebite a Clubului Poesis, ritmurile tobelor își dau întâlnire cu pasiunea dansului latin într-un eveniment intitulat “Drums and Dance Show”, susținut de percuționistul Cserey Csaba și dansatoarea Suzana Adelina Deak.

Suzana Adelina Deak este una din cele mai renumite dansatoare de salsa din țară. Născută la București, cu studii de sociologie, dansează de 11 ani și este Campioana Națională de Salsa a României în 2013. I se spune Suzie Q, denumirea unui pas celebru în universul latino. Aşa se cheamă şi stilul pe care ea l-a inventat si pe care acum, uşor-uşor, îl impune. Salsa inventată de ea înseamnă savoare, artă, libertate şi senzualitate. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” Satu Mare.

Cserey Csaba este unul dintre cei mai cunoscuți toboșari și percuționiști din țară, prolific și serios, străbate țara în lung și-n lat cu diferite proiecte care implică ritm, tobe sau instrumente de percuție. În cartea lui ”Fără ritm nu există viață” apărută în 2017 aduce un elogiu pasiunii și muncii din ultimii 40 de ani de viață: ”Mă întreb adesea, oare de ce am primit eu acest talent de la natură, dar poate numai bunul Dumnezeu știe răspunsul. În orice caz, Îi sunt foarte recunoscător pentru asta, mă și rog să mă lase să îmi duc munca pe mai departe, pentru că mai am multe idei pe care aș vrea să le concretizez. Am primit atât de multe prin intermediul tobelor, de la teatru la spectacolele pentru copii, jazz-ul, nenumărate daruri care m-au îmbogățit și pe care am avut șansa să le transmit mai departe”.

Evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ”G.M.Zamfirescu”.Fii primul care comentează! despre "”Following Brâncuși”, la Casa Meșteșugarilor. Ritm și dans, în organizarea GM Zamfirescu"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Centrul Cultural GM Zamfirescu
Mica Unire. Simpozion de înaltă ținută și concert aniversar la Filarmonica ”Dinu Lipatti”

Închide