Fontosabb a vendéglátósok büntetése, mint a közbiztonság?


Magyar Lóránd és Erdei D. István Szatmár megyei parlamenti képviselők írásban kérnek választ a belügyminiszterhez címzett kérdéseikre. Egész Szatmár megyét megrázta az augusztus 28-án történt gyilkosság, amikor Szatmárnémeti városközpontjában egy hajléktalan férfi leszúrt egy 29 éves fiatalembert.

Mindeközben a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség, a helyi rendőrség és a csendőrség munkatársai a vendéglátóhelyeket ellenőrizték, hogy betartják-e a rájuk vonatkozó COVID-19 szabályokat. Kereskényi Gábor polgármester az elsők között hívta fel a figyelmet a belügyminisztériumi szervek munkájának hiányosságaira, illetve arra a döntésre, amely rendfenntartók nélkül hagyta a polgármesteri hivatalt.

„A vészhelyzet idején, mikor a rendőrség, a csendőrség és a helyi rendőrség járőreinek fokozott létszámban az utcán kellene lenniük, péntek este a város központjában leszúrnak egy fiatalt. Újabb bizonyítéka annak, hogy a Vela miniszter úr által kigondolt rendszer egy totális csőd. Azzal, hogy a miniszter a helyi rendőrségeket a megyei rendőr-felügyelőségek parancsnoksága alá helyezte, a helyi adminisztrációt a legfőbb rendfenntartó egységeitől fosztotta meg” – írta Facebook oldalára a polgármester.

Ennek nyomán Magyar Lóránd és Erdei D. István parlamenti képviselők írásban feltett kérdéssel fordultak a Román Belügyminisztériumhoz, ugyanis az új rendszerben a csendőrség és a rendőrség nem vette át a Helyi Rendőrség feladatainak nagy részét jelentő lakossági bejelentések kezelését.

A Ioan-Marcel Velához címzett levelünkben rákérdeztek: mi az oka annak, hogy a vendéglátóipari egységek, teraszok ellenőrzése és vállalkozók büntetése a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szabályozások okán fontosabb, mint a közrend fenntartása? Arra is választ várnak, hogy milyen lépéseket tett a minisztérium a szatmárnémeti közrend növelése érdekében, illetve mikor kerül vissza a helyi közigazgatási szerv alárendeltségébe a Helyi Rendőrség.

„A miniszter kísérletezik, a belügyminisztériumi szervek új feladatokat látnak el, eközben a komoly gondokra nem jut sem elég idő, sem megfelelő kapacitás. Nagyon sajnálom, hogy egy fiatalember élete kárára került ez a figyelem középpontjába” – mondja Magyar Lóránd.Fii primul care comentează! despre "Fontosabb a vendéglátósok büntetése, mint a közbiztonság?"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Magyar Lorand
FOTO. Caravana ”Produs Sătmărean” a ajuns în Cartierul Micro 16

Închide