Fost ministru al Muncii, mesaj pentru sindicaliștii și patronatul de la Electrolux Satu Mare

Dragoș Pâslaru, unul dintre liderii PLUS și fost ministru al Muncii în perioada aprilie 2016 – ianuarie 2017, a făcut un apel la dialog între sindicaliștii de la Electrolux Satu Mare, aflați în a șaptea zi de grevă, și cei din conducerea fabricii.

”În cazul acesta concret, eu aș face un apel la înțelepciune, atât pe partea angajatorilor, care să înțeleagă ce vrea sindicatul, care nu este o chestie diabolică, menită să lupte cu capitalul într-un mod antic. Ci este, pur și simplu, legat de îngrijorările oamenilor vizavi de viața lor de zi cu zi. În același timp aș face un apel și la sindicate, să încerce să discearnă între agenda lor și a oamenilor pe care îi reprezintă și interse politice de un fel sau altul”, a spus Dragoș Pâslaru. 

Întrebat vizavi de atitudinea guvernanților față de astfel de probleme sensibile ale societății, Pâslaru a precizat că Guvernul face un joc electoral, încercând să se plaseze într-un mod în care să nu supere pe nimeni, astfel încât să nu piardă capital politic.

”Mie nu se pare de bun augur faptul că Guvernul se retrage când e cu ciondăneală între părți și se așează cât să nu supere pe unii și pe alții”, a conchis fostul ministru al Muncii. 

Astăzi este a șaptea zi de grevă la Electrolux, iar muncitorii sunt deciși să nu cedeze până când revendicările lor nu sunt acceptate de conducerea fabricii din Satu Mare. Sindicaliștii i-au încurajat și i-au îndemnat să dea dovadă de unitate și să nu se dea bătuți, indiferent de presiunile pe care le resimt. Muncitorii au scandat “Demisia” și “Rușine”, ori de câte ori a fost amintită în discursuri conducerea fabricii.

Pe de altă parte, conducerea Electrolux Satu Mare este de părere – cel puțin la nivel declarativ – că se va ajunge la un dialog între cele două părți: ”Suntem încrezători că părțile implicate acționează responsabil pentru a asigura bunăstarea și satisfacția angajaților, precum și dezvoltarea durabilă a fabricii de la Satu Mare și că vom ajunge curând la o înțelegere finală”.

Fii primul care comentează! despre "Fost ministru al Muncii, mesaj pentru sindicaliștii și patronatul de la Electrolux Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PLUS, protest
Lipsa tinerilor se simte! Câte semnături au reușit să strângă la Satu Mare cei de la USR PLUS

Închide