Fost primar al municipiului Satu Mare despre ”statul și aritmetica paralelă”


Fostul primar al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, critică Guvernul României, arătând că prin ”noua aritmetică” bugetară primăriile vor pierde sume importante. În special, primăriile de comune.

În prezent primar al comunei Vetiș, Ilyes este cunoscut ca și un analist atent și pertinent al legislației în baza căreia funcționează administrațiile publice locale. În acest sens, a și ocupat un post important în cadrul UDMR, la nivel național.

Redăm mai jos declarația primarului comunei Vetiș, Iuliu Ilyes:

”Aud declarații peste declarații că bugetul primăriilor este cel mai mare de când există ele. Fac repede calculul și constat că nu iese socoteala: față de anul de referință 2017, cel în care încă se repartiza bugetul după mecanismul legii finanțelor publice locale, avem o diminuare cu 800 mii lei la impozitul pe venit și o creștere a cheltuielilor preluate de la stat la plata salariilor și indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități de 1.200 lei, adică un minus total de 2 milioane lei.

Înseamnă că în România există nu numai un ”stat paralel”, ci și o „aritmetică paralelă”?!Fii primul care comentează! despre "Fost primar al municipiului Satu Mare despre ”statul și aritmetica paralelă”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Iuliu Ilyes
RECORD. Fostul primar al municipiului Satu Mare face minuni într-o comună

Închide