FOTO. 110 sătmăreni sunt izolați la domiciliu! Sute de români, prin PTF Petea

La nivelul județului Satu Mare, până la data de 27 februarie, ora 08,00, 110 persoane venite din regiunile afectate din Italia se aflau izolate la domiciliu împreună cu membrii familiei, fără simptome, aflate sub supravegherea medicilor de familie și a Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, pentru o perioadă de cel puțin 14 zile.

În ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei Petea, din totalul de 1.833 de persoane care s-au prezentat pe sensul de intrare în țară, 253 de persoane au declarat că vin din Italia sau au tranzitat-o. Tendința față de perioada anterioară este de scădere.

Dintre cele 253 de persoane, 46 sunt din județul Satu Mare, iar restul, în principal din județele Maramureș și Suceava, iar 28 de persoane tranzitează teritoriul României spre alte țări.

Informații utile referitoare la concediul persoanelor aflate în izolare la domiciliu

Indemnizația și concediul în aceste situații se acordă asiguraţilor cărora li se interzice continuarea activităţii din cauza unei suspiciuni asupra unei boli contagioase, pe durata stabilită prin certificatul eliberat de Direcţia de sănătate publică, pentru cel puțin 14 zile.

Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul stabilită potrivit legii și se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

A fost deschisă linia Telverde 0800800358 la care se pot afla informații despre coronavirus

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

SURSA: Prefectura Satu Mare

Fii primul care comentează! despre "FOTO. 110 sătmăreni sunt izolați la domiciliu! Sute de români, prin PTF Petea"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Restricții și măsuri de protecție în mai multe spitale din județul Satu Mare

Închide