FOTO. A căzut din nou sistemul la frontieră! Nu se poate intra sau ieși din România


Sistemul informatic a căzut din nou la frontiera cu Ungaria. De această dată, sistemul s-a defectat la Punctul provizoriu de trecere al frontierei de la Peleș (județul Satu Mare). Șoferii așteaptă zeci de minute pentru a tranzita acest punct, deschis câteva zile pe săptămână.

Reamintim faptul că senatorul UDMR de Satu Mare, Turos Lorand, printr-o interpelare adresată către premierul Viorică Dăncilă cere permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleș. Înaintea instalării actualului guvern, la solicitarea senatorului, premierul Viorica Dăncilă a promis că va face demersurile necesare pentru permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleș, care din păcate nu s-a efectuat până la momentul actual.

”Trecerea frontierei spre spațiul Schengen din județul Satu Mare este un adevărat coșmar. Situația cea mai gravă este la punctul de trecere Petea, unde timpul de aşteptare este cel mai mare dintre punctele de trecere spre Ungaria. Pe lângă faptul că aglomerația generează neplăceri celor care călătoresc ocazional, totodată este un adevărat coșmar pentru cei care fac naveta din localitățile de peste graniță, aflate în apropierea municipiului Satu Mare. Este vorba de sute de familii, cetăţeni români, care au locul de muncă în România și ai căror copii sunt școlarizați in România”, relatează Turos Lóránd în interpelare.

 

Acesta i-a cerut premierului Dăncilă să se țină de promisiunea făcută.

”Vă rog respectuos și totodată cât se poate de ferm, să vă țineți de promisiunea făcută și să faceți tot posibilul pentru a permanentiza acest punct de trecere a frontierei, care ar fi în beneficiul tuturor sătmărenilor și al celor care tranzitează această frontieră”, a încheiat interpelația senatorul Turos Lóránd.Fii primul care comentează! despre "FOTO. A căzut din nou sistemul la frontieră! Nu se poate intra sau ieși din România"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Magyar Lorand
Parlamentarii UDMR din Satu Mare vă urează ”Paște fericit”

Închide