FOTO. Administratorul restaurantului amendat de Poliția Locală se simte vizat. A depus plângere

Mihai Bancău, administratorul restaurantului de pe strada Parângului, vizat aseară de un control al Poliției Locale, care s-a lăsat cu un scandal în toată regula, susține că a depus o plângere penală împotriva polițiștilor locali, pe care îi acuză de abuz în serviciu. Acesta susține că este vizat de mai mult timp, aducând în acest sens o serie de argumente, pe care susține că le poate proba cu ușurință. 

”Polițistul local nu ar fi precizat motivul controlului”

Mihai Bancău susține că polițistul local ar fi refuzat să prezinte motivul controlului, precizând că nu l-a scos afară din local, ci doar nu i-a permis accesul după bar.

”În data de 01.08.2019, la ora 22.24 de minute, in restaurant a intrat un agent de la poliția locală, care a solicitat prezentarea autorizației de funcționare a localului. La solicitarea de a motiva solicitarea, acesta a refuzat să precizeze motivul, iar în urma insistențelor noastre a spus ca la ora 22.20 a fost un apel la 112 pe motiv de tulburare a liniștii publice. I-am arătat locul de pe peretele din spatele barului unde se afla afișată autorizația, iar acesta a intrat după bar, unde se aflau cei doi ospătari de serviciu. In acel moment l-am invitat să iasă de după bar, nu din bar, din local, și ospătara a luat autorizația de pe perete și mi-a înmânat-o, pentru a o prezenta. Totodată, i-am precizat că nu are voie să intre după bar, și l-am invitat să iasă și să mergem la o masă, sau afară, întrucât în incintă era o masă festiva inaugurală”, a precizat Mihai Bancău.

”Zgomotul se poate stabili doar de organele abilitate”

Administratorul restaurantului susține că nivelul de zgomot nu putea fi atât de mare încât să se justifice activitatea de control. Și asta pentru că în local era petrecerea de deschidere a memorialului de șah ”Iuliu Szabo” 2019, unde se aflau maeștri internaționali de șah și campioni din toată Europa, arbitri și staful de organizare

”Acesta s-a înfuriat pe acest motiv, refuzând să mai verifice autorizația, deși l-am invitat de mai multe ori să facă acest lucru, având documentele în mână. Un alt motiv de enervare al domnului polițist local a fost acela că i-am pus în vedere că nivelul de zgomot care să conducă la sancționare pentru zgomot în exterior se stabilește doar de către instituția abilitată, care poate să facă măsurători în acest sens, adică reprezentanții de la mediu autorizați”, mai precizează Mihai Bancău. 

”Nu am mai fost sancționați vreodată”

Mihai Bancău susține că restaurantul pe care îl administrează nu ar mai fi fost sancționat în trecut: ”Facem precizarea că domnul polițist local și-a declinat identitatea doar la insistențele noastre și nici nu a legitimat vreun reprezentant al localului. De asemenea, nu s-a întocmit niciun document de sancționare la fața locului și în prezența noastră, doar am fost amenințați că se va face adresă către Primărie pentru anularea autorizației. Localul și firma noastră nu au mai fost sancționate pentru astfel de situații și unitatea noastră dispune de toate autorizațiile necesare funcționării”.

”Am depus plângere penală”

Și ca meniul să fie complet, Mihai Bancău susține că a depus astăzi o plângere penală împotriva polițistului local: ”Se pare că dacă un reprezentant al unei societăți își cunoaște drepturile nu este pe placul poliției locale, care are ca rol doar blocarea activității unor firme. Avocații noștri deja au înaintat plângeri la organele competente împotriva reprezentanților Poliției Locale Satu Mare. Precizăm că la întrebarea noastră cum e posibil ca la 22.20 să fie primit apelul la 112 și la 22.24 deja să fie în restaurant, domnul polițist a spus, citez: să fiți mândri că suntem operativi”. 

 


3 Comments on "FOTO. Administratorul restaurantului amendat de Poliția Locală se simte vizat. A depus plângere"

  1. Acest tip de localuri NU AU CE CAUTA la parterul blocurilor unde locuiesc oameni !!!

    View Comment
  2. Serios? și ce dacă erau maeștrii internaționali la șah? ei nu trebuie să respecte legea ordinii și liniștii publice? Dacă angajații primăriei n-ar încălca legea atunci când eliberează autorizațiile de funcționare, n-ar exista astfel de probleme. Dar funcționarii de la primăriei, plătiți din banii cetățenilor, sunt obișnuiți să-și bată joc de cetățeni, sunt obișnuiți să încalce legea!

    View Comment
  3. Agenți de poliție nu sunt dotați cu sonometru, societatea comercială sa nu primească avizul de funcționare fără acest sonometru,pentru ase verifica zgomotul din restaurant la sosirea agentului de poliție.Cine greșește sa plătească.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția Locală
FOTO. Amendă drastică pentru că a scos Poliția Locală Satu Mare din restaurant!

Închide