FOTO. Alerte de urgență pe telefoanele mobile din județul Satu Mare

„RO-ALERT” a fost testat cu succes la nivelul județului Satu Mare. Astfel, în intervalul 10.00 – 12.00, la nivelul județului a fost transmis un mesaj pe telefoanele mobile în mai multe localități din județul Satu Mare.

În ziua de 26 septembrie, între orele 10.00-12.00 și 17.00-19.00, vor fi transmise mesaje de avertizare către toate localitățile din România.

În perioada următoare vor fi puse la dispoziția publicului informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și operatorul de telefonie mobilă, pentru recepționarea mesajelor de avertizare.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate și care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Județului Satu Mare”. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil.

IMPORTANT!

MESAJELE AU ROLUL DE A TESTA APLICATIA!

PERSOANELE CARE PRIMESC MESAJUL NU TREBUIE SA INTRE IN PANICA, NU ESTE O SITUATIE REALA, NU SE VA LUA NICI O MASURĂ (ADAPOSTIRE, PARASIREA ZONEI ETC)1 Comment on "FOTO. Alerte de urgență pe telefoanele mobile din județul Satu Mare"

  1. Cu frica inainte controlam populatia. E binevenita , pe langa cea sonora .Super

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pompieri
Culmea, culmilor! Nici pompierii de la primării nu au aviz ISU!

Închide