FOTO. Bányavíz szennyezi a Szamost


Egy Nagybánya közelében lévő, lezárt színesfémbányába beszivárgott víz tört a felszínre szerda hajnalban, és a bányában lerakódott üledéket magával sodorva jutott a Láposbánya-patakba, ahonnan a Lápos folyóba, majd a Szamosba ömlött, és továbbjutott Magyarországra.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a vízügy a zsilipek és csatornák lezárásával, a csóva útjának állandó követésével, a vízmintaeredmények folyamatos elemzése alapján gondoskodik arról, hogy az oldott cinket, rezet, alumíniumot és vasat tartalmazó szennyeződést a mederben tartsa, az a lehető legkisebb mértékben juthasson élő szervezetbe.

A román és a magyar vízügyi szakemberek folyamatosan végzik a Szamos vízminőségének ellenőrzését, a folyószennyezésért felelős céget pedig megbírságolták.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Bányavíz szennyezi a Szamost"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Szamos
Megtalálták a Szamosba fulladt fiatalt

Închide