FOTO. Berni, tânăra arsă în explozia de la Satu Mare, are nevoie de ajutor!

Horvat Bernadette, tânăra în vârstă de 22 de ani, victimă a exploziei (27 noiembrie 2019) din blocul de pe Bulevardul Cloșca, din municipiul Satu Mare, are nevoie urgentă de AJUTOR! Bernie a fost externată de la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București, dar are nevoie în continuare de ajutor.

Și asta pentru că, spune familia, medicii nu le-ar fi prescris ce să facă în continuare pentru a-și continua tratamentul. Rănită în explozie, aceasta a suferit arsuri de gradul II și III, pe o suprafață de aproximativ 25% din corp.

DISTRIBUIȚI pentru a o putea ajuta pe Bernie. Vă mulțumim!

O victimă a incendiului de la Colectiv, Alexandra Furnea, a făcut un apel pentru ajutorarea lui Bernie:

”(…) Disperată și confuză, sora ei mi-a scris să îmi ceară ajutorul pentru că, atunci când Berni era internată la Spitalul de Arși din București, mi-a citit rândurile despre experiența mea de acolo. A plâns și s-a cutremurat, înțelegând în sfârșit lacrimile și rugămințile surorii ei, care o implora să o salveze de băile pe viu, ruperea pansamentelor de pe răni și reproșurile cum că este zgomotoasă și „urlă cam tare”.

(…) Andreei i s-a spus că va trebui să o spele și să o panseze pe Berni singură. Apoi medicii i-au scris în acte că îi recomandă „kinetoterapie într-un centru specializat”. Ce au omis să menționeze este că nu există așa ceva în România pentru că, de mai bine de 5 ani, autoritățile dorm și se poartă asemenea unor domnișoare timide, care se lasă greu, atunci când sunt invitate la discuții pe tema lucrurilor de care au nevoie pacienții ca Berni. (…)

Lui Berni i s-a mai recomandat să se ungă cu „cremă de gălbenele și cu gel siliconic”, panacee universale care ajută doar în cazul în care te-ai opărit un pic și nu vrei să arăți ciudățel la plajă, cu pata aceea de 3 centimetri pe piele. Berni, în schimb, are peste 40% din suprafața corpului arsă profund (în poze se văd doar picioarele de dragul discreției), grefe de piele care vor deveni hipertrofice fără tratament și infecții de care va scăpa cu greu. La 5 ani de la Colectiv, răniților li se recomandă după externarea cu plăgi deschise…tot crema de gălbenele și dușurile făcute de cei dragi, deveniți peste noapte specialiști în igiena arsurii.

(…) Este inadmisibil ca la aproape 5 ani de la Colectiv să fim tot aici. (…) Aceeași blestemată cremă de gălbenele pentru o persoană cu 40% din corp afectată de plăgi nevindecate și de cicatrici hipertrofice. Atât putem în 2020.

Vă rog din suflet, dacă puteți să donați pentru Berni, faceți-o în contul de mai jos, care îi aparține surorii sale, Andrea. Berni va avea nevoie de produse de îngrijire scumpe, speciale pentru cicatrici (Alhydran, Lipikar, Strataderm, Stratamed etc)…nu de cremă de gălbenele. Va avea nevoie să nu aibă grija zilei de mâine. Va avea nevoie de câteva luni de internare într-un centru specializat din afara României. Donați cu încredere dacă doriți, deoarece, din păcate, cazul este real și verificat.

Bota Andrea:

RO73BTRLRONCRT0395856701 – Ron

RO23BTRLEURCRT0395856701 – Euro

Între timp, singura speranță a arșilor din România rămân spitalele și clinicile de recuperare din străinătate, cel puțin până la crearea unor protocoale și a unor unități locale, capabile să ofere servicii de pansament, kinetoterapie și de masaj pe măsura necesităților unui ars. Cu toate acestea, autoritățile refuză să plătească aceste tratamente, invocând tot soiul de motive jenante și eschivându-se când vine vorba despre a găsi soluții.

Berni sunt eu. Berni puteți fi și voi. Colectiv se repetă în fiecare zi. Și știți ceva? Știți ce este cel mai trist? Că suntem singuri, oameni-buni. Ne avem doar unii pe alții”.

1 Comment on "FOTO. Berni, tânăra arsă în explozia de la Satu Mare, are nevoie de ajutor!"

  1. Serban Mariana | ianuarie 29, 2020 at 18:25 |

    e revoltator cum i-au dat drumul asa din spital si eu am fost arsa 40% din corp gr 3 ,4 insa am fost tratata la Roma -It si nu mi-au dat drumul pana ranile nu s-au inchis si nu a mai fost nevoie de pansamente ,desi si in Italia exista carente ceea ce am auzit ca se intampla in spitalele de arsi din Romania ma ingrozeste si ma fac sa multumesc cerului ca mi s-a intamplat acest accident in vacanza in Italia si nu in Romania .

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre explozie
FOTO. Tânărul rănit în explozia de la Satu Mare urmează să fie operat din nou

Închide