FOTO. Biserica Ortodoxă cere trecere de pietoni pe Podul Golescu, direct din biserică

Reprezentanții Bisericii ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” cer o trecere de pietoni taman pe Podul Golescu din municipiul Satu Mare. Asta cu toate că la câțiva zeci de metri mai jos este una perfect funcțională, vizavi de Lidl.

Se pare că reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Satu Mare doresc să iasă din lăcașul de cult direct pe Podul Golescu. Cel puțin asta susține preotul ortodox Gabriel Gorgan, un mai vechi ”prieten” al ziariștilor, care își ”îndeamnă” enoriașii să ”apere biserica”.

”(…) Vă reamintesc faptul că încă de 5 ani am rugat autoritățile să marcheze o trecere de pietoni paralel cu biserica. Nu s-a putut, însă atunci când Magazinul Lidl a apărut in vecinătate, s-a schimbat tot traficul rutier. Trageți concluzii și va rog sa apărați biserica și implicit pe noi ( biserica vie, comunitatea) de atacurile murdare. Doamne Ajută!”, este ”îndemnul” plin de ”iubire frățească”, în armonie cu ”învățăturile Domnului Iisus Hristos”, propovăduit de preotul Gabriel Gorgan.

Același preot care, în urmă cu câțiva ani, invita jurnaliștii la o conferință de presă, înconjurat de zeci de enoriași turbulenți.

Situația nu este una nouă, iar în urmă cu câțiva ani, într-o ședință condusă de prefectul de atunci al județului, un membru al Asociției de Pensionari chiar sugera că ar fi bine instalată acolo o nouă trecere de pietoni. În van au încercat reprezentanții poliției să explice că trecerea regulamentară este la doar câțiva pași distanță, reprezentanții Asociației au spus că este mult mai convenabil pentru cei care locuiesc în cariter să treacă pur și simplu strada. Oamenii legii au atras atenția că în aceste condiții, pietonii se expun pericolului de a fi loviți de mașină.

Situația se repetă în fiecare duminică, spre enervarea șoferilor cărora le este frică să nu lovească pietonii pe care, adesea nici nu au cum să îi vadă. Iar pe lângă trecerea ilegală, șoferii reclamă și faptul că mulți dintre pietoni au un comportament imprevizibil, traversând fie în fugă partea carosabilă, fie oprindu-se la mijlocul podului, stând printre mașini.

4 Comments on "FOTO. Biserica Ortodoxă cere trecere de pietoni pe Podul Golescu, direct din biserică"

 1. Sa îndemne oamenii sa folosească trecerea de pietoni nu sa încurajeze trecerea ilegală din motive de comoditate

  View Comment
 2. Preotul bisericii, ar trebui să atentioneze onorasii,să treacă pe trecerea de pietoni şi nu aiurea.

  View Comment
 3. Bine ca nu vor trecere de pietoni care sa înceapă înăuntru in biserica.De asta se îmbolnăvesc oamenii,pentru că le este greu sa meargă 30 de metri pe jos.Nu au invatat ca miscarea in aer liber e sănătate curata atât pentru minte cat si pentru corp.

  View Comment
 4. Trebuie prelungit cordonul dintre trotuar si carosabil pe ambele parti, sa nu fie tentativ scurtarea traversarii plus sa se aplice legea pentru toti si peste tot!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxă
Ca-n Evul Mediu! Parohia Ortodoxă Beltiug pune bir pe membrul de familie!

Închide