FOTO. Bombe biologice la punctele de colectare în marile cartiere ale Sătmarului


Tomberoale umplute până la refuz și gunoaie depozitate în mormane sprijinite de garduri, așa arată punctele de colectare din mai multe cartiere mari ale municipiului Satu Mare. Locuitorii spun că benele nu sunt suficiente pentru volumul mare de deșeuri, dar și că unii sătmăreni preferă să transforme locurile în gropi improvizate în loc să meargă la un alt punct de colectare sau să recicleze deșeurile. 

Cele mai multe probleme sunt raportate în zilele de week-end, atunci când tomberoanele din marile cartiere sunt deja de sâmbătă umplute până la refuz. Locuitorii din zonă spun că dimensiunea punctelor de colectare nu corespunde nevoilor, pur și simplu se generează mult mai multe deșeuri, în special în cartierele aglomerate.

Nu doar deșeurile de la gospodării ajung la bene, spun locuitorii din diferite cartiere ale municipiului. Unele societăți comerciale folosesc și ele tomberoanele de la punctele de colectare.

Iar dacă benele s-au umplut, mulți dintre locuitori nu merg la următorul punct de colectare ci se mulțumesc să așeze pungile cu resturi menajere lângă tomberoane, transformând astfel zona într-o groapă de gunoi. Nu de puține ori, lângă bene sunt plasate și obiecte de mobilier, resturi din construcții sau aparate electronice, pe lângă ambalaje de mari dimensiuni și pet-uri, deșeuri care ar trebui colectate selectiv și reciclate.

Primăria municipiului Satu Mare a făcut un nou apel la sătmărenii și i-a îndemnat să respectele legile în vigoare, altfel, amenzile pentru depozitarea incorectă a deșeurilor ajung până la 2.500.

În cartierele Carpați I și Micro 16, locuitorii se plâng și de faptul că, mai ales pe căldură, gunoaiele emană mirosuri greu de suportate, locurile de colectare se pot transforma în adevărate focare de infecție, iar din cauza resturilor alimentare, ele devin o sursă de hrană pentru șobolani și insecte.4 Comments on "FOTO. Bombe biologice la punctele de colectare în marile cartiere ale Sătmarului"

 1. Multumim florisal

  View Comment
 2. Peste tot e așa, se pare că nu mai lucrează. Dar mai intervin și nesimțiții care aruncă moloz sau unii proprietari de case sau magazine. Florisal la grevă sau se pare că preia altă firmă salubrizarea? Liniște totală.

  View Comment
 3. Pop Ioan | iulie 7, 2020 at 08:28 |

  Puskas e ocupat de gasirea unei solutii de scoatere al lui Boc din calea “planurilor marete” derulate in Cluj.

  View Comment
 4. Azi dimineața am avut o surpriză plăcută, cei de la FLORISAL au golit tomberoanele și au dat cu dezinfectant. Cel puțin la noi in cartier. Felicitări.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre gunoi
Primăria Satu Mare: amenzi de 2.500 de lei pentru cei care aruncă deșeurile la întâmplare!

Închide