FOTO. Cartierele de rromi din județ, posibile bombe epidemiologice. Care carantină?!

Chiar dacă autoritățile preferă să țină ”sub preș” problema respectării măsurilor de carantină în comunitățile de rromi din județul Satu Mare, aceasta este o veritabilă bombă epidemiologică. Din nefericire, un singur caz ar fi de ajuns pentru a se răspândi între aproape toți locuitorii, care ar ajunge să sufoce sistemul sanitar.

Un astfel de caz esteîn orașul Tășnad! În Cartierul de rromi care numără circa 1.300 de locuitori! Aici, toți stau la grămadă, nu respectă regulile de carantinare și distanțare socială. Echipajele de Poliție sunt nevoite să intervină din 30 în 30 de minute.

Tomi Danko, un rrom din Tășnad, plecat la muncă peste hotare și care se implică activ în viața comunității locale, trage un uriaș semnal de alarmă.

”Am făcut apel la oameni să stea departe unul de altul. Personal, am distribuit gratuit peste 200 de declarații pe proprie răspundere către locuitorii din cartier. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu este de joacă cu așa ceva. Cer și sprijinul autorităților locale din Tășnad, să ne sprijine”, a spus tânărul activist social.  


Tomi Danko a plecat încă din anul 2008 în capitala Angliei – Londra.  Tomi și-a făcut un rost în viață, iar acum are o soție și o fetiță de zece ani, care este la școală în Londra.

Viața lui nu a fost ușoară. A muncit în Slovacia – 5 ani, Germania – 2 ani, Olanda – 4 luni, și apoi în Anglia. Peste tot a învățat cât de importantă este disciplina și mediul în care trăiești. Tomi a înțeles că schimbarea unei comunități pornește din interiorul ei. De la cum trăiește, la cum păstrează curățenia. Iar, mai nou, la cum se respectă regulile de distanțare socială pentru evitarea îmbolnăvirilor în masă cu noul COVID19!

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Cartierele de rromi din județ, posibile bombe epidemiologice. Care carantină?!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Primăria Tășnad
Șoc în Italia: 969 de decese într-o zi. Record negativ, bilanțul merge spre 10.000

Închide