FOTO. Cât vor dura lucrările pe B-dul Goga. Ce alternative are Apaserv

Cel puțin două luni ar trebui să dureze lucrările de pe bulevardul Octavian Goga. Dar compania ia în calcul alternative, având în vedere că actuala rută ocolitoare duce la creșterea timpului petrecut de șoferi în trafic.

Ioan Leitner, directorul general Apaserv, a precizat pentru PresaSM că lucrările pe care compania le derulează pe bulevardul Octavian Goga vor dura cel puțin până la 1 octombrie.

Asta în mod normal, a spus directorul companiei de apă, care a precizat că problemele apărute în trafic i-au făcut pe cei de la Apaserv să caute soluții alternative.

Compania se gândește inclusiv la sistarea lucrărilor și reluarea lor la o dată încă nespecificată, dar aglomerația din trafic ar putea fi rezolvată și prin găsirea unei noi rute alternative pentru șoferi.

Varianta folosită în prezent a produs ambuteiaje în zona trecerii la nivel cu calea ferată. Cinci trenuri tranzitează municipiul chiar în momentele în care cresc valorile de trafic.

Apaserv a precizat în repetate rânduri că intervenția nu mai putea fi amânată, având în vedere că vârsta colectorului de aproximativ 50 de ani impunea intervenții urgente. Acest colector preia apele menajere și pluviale din cartierele Mirco 17, Carpați 1 și Carpați 2 și străzile adiacente, precum și apele menajere din loc. Păulești, Hrip, Petin și Ambud.

Joi, compania a răspus celor care se întrebau de ce nu au început încă săpăturile. Apaserv a precizat că a optat pentru utilizarea tehnologiilor moderne de tip No-Dig, care înseamnă că nu va fi nevoie de săpătură mecanică.

“Principiul acestei tehnologii constă în căptușirea colectorului din interior fără a modifica semnificativ secțiunea acestuia. Pentru relizarea acestuia au început lucrările de curățire a colectorului , lucrare care se fac pe porțiuni”, a precizat compania de apă.

Lucrări de săpătură mechanică vor fi doar pe o porțiune scurtă în care au fost surpări dese în ultima perioadă și unde în prezent colectorul este strangulat.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Cât vor dura lucrările pe B-dul Goga. Ce alternative are Apaserv"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
FOTO. Lucrările de pe bulevardul Goga, cu tehnologie No-Dig. Se va săpa doar o mică porțiune

Închide