FOTO. Ce a cerut Primăria noului proprietar al Hotelului Dacia. Când încep lucrările

Lucrări la hotelul Dacia. La solicitarea autorităților sătmărene, proprietarii au luat deja măsuri pentru a proteja obiectivul istoric. Monumentul a intrat deja în conservare pe durata iernii. 

Autoritățile sătmărene au solicitat noilor proprietari ai hotelului luarea unor măsuri urgente pentru conservarea monumentului istoric. Asta după ce mai mulți oameni ai străzii și-au făcut adăpost în sala aflată la parterul clădirii.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a precizat că le-a solicitat noilor proprietari să respecte destinația inițială a clădirii, respectiv cel de restaurant și de hotel. Edilul șef sătmărean a mai precizat că la începutul anului viitor așteaptă ca noul proprietar să depună documentația în vederea autorizării lucrărilor de reabilitare a clădirii.

Primăria Satu Mare a demarat deja lucrările de reabilitare a Pasajului pietonal Ștefan Ruha, astfel încât s-a achitat de angajamentele asumate.

Lucrările au fost deja demarate.

Zamfir Danciu, director executiv la Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare, a precizat anterior pentru PresaSM că proprietarii țin legătura cu autoritățile din Satu Mare. În ceea ce privește renovarea, încă nu s-a solicitat niciun aviz din partea instituției. Avizul este obligatoriu dacă se intenționează să se demareze lucrările.

Reamintim că noul proprietar al Hotelului Dacia este firma Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag. Cei din conducerea companiei Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag, cu sediul în Budapesta (Ungaria) au bătut palma cu foștii acționari ai Hotelului Dacia. Vorbim aici despre Beniamin Ţânţaş (50,5%), Felicia Piuian (36,9%) şi Silviu Valentin Sumlas (12,5%), potrivit ONRC.

Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat prin metoda MEBO în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari. În 2007, clădirea a fost cumpărată de un om de afaceri din Negreşti-Oaş – Vasile Ţânţaş, care a plătit 1,7 milioane de euro. Noul proprietar s-a angajat să o renoveze şi să o transforme într-un hotel de lux. Însă investiţiile au fost abandonate din cauza crizei.

1 Comment on "FOTO. Ce a cerut Primăria noului proprietar al Hotelului Dacia. Când încep lucrările"

  1. Gregor Frend | august 19, 2019 at 18:08 |

    Doar un an de închisoare pentru că a distrus clădirea simbolică a orașului? Prea puțin! Aș dori să aflu și alte amănunte în scandalul ‘Dacia’: de la cine a cumpărat Țânțaș imobilul, cum a reușit să distrugă clădirea fără ca edilii locali să nu bage de seamă? Concluzia: scandalul are dimensiuni mai mari decât se crede că este…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotelul Dacia
FOTO. Se lucrează la conservarea Hotelului Dacia. Primele lucrări, finalizate

Închide