FOTO. Cel mai mare proiect din istoria județului s-a semnat: 252 milioane euro!


Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare și președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii în sectorul de apă și apă uzată din Satu Mare (ADI Apă), Leitner Ioan, directorul Apaserv și Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, au semnat astăzi, la București, cel mai mare contract de investiții din istoria județului Satu Mare. Conform contractului, va fi implementat un proiect în valoare de 1.202.948.260,70 de lei, care prevede realizarea rețelei de apă și canalizare în 34 de unități administrative ale județului.

Prin proiectul denumit „Planul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare – regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”, Consiliul Județean Satu Mare și Apaserv vor construi, pe o lungime de 1015 km, rețeaua de apă (435 km) și canalizare (580km). Durata de execuție a  lucrărilor a fost stabilită pe o perioadă de patru ani.

Principalul obiectiv al proiectului prevede o extindere (a procentului actual de acoperire de 75%, la 100%) a rețelei de apă potabilă testată microbiologic în vederea asigurării unei ape potabile de înaltă calitate în toate localitățile județului.

34 dintre cele 65 de unități administrative ale județului vor fi implicate în acest program de investiție în infrastructură. Astfel, în 43 de localități se va construi rețeaua de apă potabilă, iar în 42 de localități, rețeaua de canalizare. Datorită acestor investiții, până în anul 2023, toată populația județului Satu Mare va avea acces la rețeaua de apă potabilă. Mai mult decât atât, localitățile cu o populație de peste 2000 de persoane vor dispune și de rețea de canalizare. Lucrările nu se limitează la simpla construire a rețelei, ci includ și 5 stații de epurare în localitățile cu peste 10.000 de locuitori.

După semnarea proiectului, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean, a declarat: „Această investiție aduce beneficii unui număr de peste 65.000 de oameni din  județ. Împreună cu domnul ministru Ioan Boloș suntem de părere că cei mai importanți sunt beneficiarii finali ai proiectului, adică zeci de mii de locuitori ai județului care vor beneficia de apă potabilă. Vreau să îi mulțumesc domnului ministru pentru faptul că, spre deosebire de guvernul anterior, care timp de trei ani a tot amânat materializarea proiectului, dânsul a reușit, în doar două săptămâni, să înlăture toate obstacolele birocratice și să semneze acest contract foarte important pentru noi. Domnul ministru a dat dovadă și acum de profesionalism, la fel ca acum trei ani, când, în calitate de secretar de stat, a reușit să elucideze problemele legate de drumul de ocolire a municipiului Satu Mare”.

După semnarea acestui contract, Consiliul Județean Satu Mare va deschide, încă în cursul acestui an, procedurile de achiziții publice, iar încheierea contractelor propriu-zise și începerea proiectului sunt programate pentru a doua jumătate a anului viitor.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Cel mai mare proiect din istoria județului s-a semnat: 252 milioane euro!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
FOTO. Scandalul primelor ilegale la Apaserv. Consilierii sătmăreni tremură de frică

Închide