FOTO. Controale de amploare în tot județul! Terase, ștranduri, supermarket-uri, mall


Peste 230 de poliţiştii sătmăreni, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și polițiști locali, dar și cu reprezentați ai I.T.M., D.S.P. și D.S.V.S.A., au acţionat luni, 6.07.2020, în sistem integrat, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone cu aflux ridicat de persoane, precum și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate, în principal, modul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în cursul zilei de ieri, au fost verificate peste 50 de societăţi comerciale, fiind vizate atât localuri de alimentaţie publică, cât şi ştranduri, unităţi comerciale care organizează evenimente pe timp de zi şi de noapte, mijloace de transport în comun, cum sunt autobuze, maxi-taxi şi trenuri, dar şi zone turistice, care în această perioadă sunt frecventate de un număr ridicat de persoane.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 180 de persoane, iar în urma verificărilor, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.400 de lei. Sancţiunile au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, precum şi nereguli specifice transportului de persoane cu mijloace de transport în comun.

Activităţile vor continua și în zilele ce urmează.

”Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2. Comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi este felul în care vom reuși, împreună, să traversăm  această perioadă care a venit cu niște  provocări deosebite. Mulțumim sătmărenilor care au înțeles, în marea majoritate, să se comporte responsabil, și vă asigurăm că vom fi prezenți, în continuare, la datorie!”, spun reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare. Fii primul care comentează! despre "FOTO. Controale de amploare în tot județul! Terase, ștranduri, supermarket-uri, mall"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
VIDEOREPORTAJ. Povestea cunoscutului Tibi Blaga. Cum a rămas fără casă, cu lucrurile în curte

Închide