FOTO. Control fulger pe centura Sătmarului! Nu se lucrează, ultimatum pentru firma executantă!


În urma unei vizite inopinate în șantierul variantei Ocolitoare Satu Mare, care a avut loc astăzi, Directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a constatat o slabă mobilizare a constructorului (Asocierea Itinera SPA- Colinni Lavori SPA-Viadesign SRL). Deși vremea permite desfășurarea lucrărilor la cele 10 structuri (poduri și pasaje), Constructorul nu lucra la nici una dintre acestea.

De asemenea lipseau din șantier reprezentanții Consultantului (Consitrans SRL), care ar fi trebuit să supravegheze lucrările.

“I-am transmis Constructorului că are la dispoziție două săptămâni să își ia atribuțiile în serios și să se mobilizeze. În caz contrar, i-am atras atenția că îi voi rezilia contractul. Am același mesaj pentru\consultant, care din păcate nu este aici, motiv pentru care CNAIR îi va aduce la cunoștință acest mesaj prin intermediul unui comunicat de presă. Sper ca macar așa să afle și cei de la Consitrans ce îndatoriri au”, a precizat Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga.

Directorul General Narcis Neaga i-a reamintit antreprenorului că plățile pentru lucrările efectuate sunt decontate la zi de CNAIR și așteaptă și din partea acestuia să respecte graficele de lucrări asumate. Narcis Neaga a mai anunțat că va lua inclusiv măsuri administrative împotriva angajaților CNAIR care ar fi trebuit să se ocupe de gestionarea acestui contract.

“Trebuie să fie pe șantier, acolo unde se desfășoară lucrările, nu în birouri la cafele și prăjituri. Dacă ei cred că în domeniul ăsta pot să stea la birou între 8.00 și 16.00 și să aștepte să vină ziua de salariu, fără să se intereseze ce se întâmplă cu proiectele de milioane de euro pe care le au în administrare, se înșală. Am să le analizez activitatea și am să iau masuri împortiva acestor angajați care nu au înțeles ce trebuie să facă de fapt”, a atras atenția Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga.

La controlul inopinat în șantierul Variantei Ocolitoare Satu Mare, a participat și Reprezentantul legal al DRDP Cluj, Crina Lăpușan, regională pe raza căreia se află acest obiectiv de investiții.

Ordinul de începere pentru lucrările la Varianta Ocolitoare Satu Mare a fost emis în luna mai 2017. Constructorul avea initial la dispoziție 18 luni pentru finalizarea lucrărilor, dar termenul a fost extins până în luna septembrie 2020.

Pe Varianta Ocolitoare Satu Mare, care va avea o lungime de 19,54 km, se vor construe 10 poduri și pasaje și 4 noduri rutiere, dintre care unul suspendat. Valoarea contractului este de 304,8 milioane de lei, fără TVA, sumă asigurată din fonduri europene.4 Comments on "FOTO. Control fulger pe centura Sătmarului! Nu se lucrează, ultimatum pentru firma executantă!"

 1. În Satu Mare plouă de o lună, zilnic. Dacă muncești pe ploaie, de ce îți bați joc de muncă. Dacă nu muncești când polouă, de ce nu ești pe șantier. Dacă nu muncești sâmbăta, e bai. Dacă muncești sâmbăta, de ce muncești în weekend că deranjezi. Mai întâi hotărâți-vă ce vreți de la voi, abia după ridicați pretenții de la alții.

  View Comment
 2. Tu sigur esti unul dintre angajatii firmei .Asa se intelege comentariul tau .!!!

  View Comment
 3. Era de asteptat. Se fac noi licitatii se spala alti bani si se lungesc iar cu termenul ..si tot asa.

  View Comment
 4. Nu mai sunt bani pentru centura satmarului deci reziliem contractul , vom reporni lucrarea peste 5-10 ani. Despagubirile pentru terenuri Pas. Unde este echipa condusa de PSD care a urmarit la fata locului , minut cu minut aceasta foarte importanta investitie PSD ? Cine este responsabilul ?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre centura Satu Mare
FOTO. Ministrul Cuc, nemulțumit de stadiul lucrărilor la Centura Sătmarului. Amenință cu rezilierea contractului

Închide