FOTO. Copii ”devorați” de țânțari în municipiul Satu Mare. Mâine începe marea dezinsecție

Părinții copiilor din municipiul Satu Mare sunt disperați. Nu mai pot să își lase copiii pe terenurile de joacă după lăsarea serii, fiindcă micuții sunt atacați în roiuri de țânțari. În schimb, pe timp de zi nu îi pot lăsa pe minori la locurile de joacă din cauza căldurii.

”Mi-am ținut copilul 30 de minute la un loc de joacă, iar după lăsarea serii nu am mai putut să stăm. L-au mușcat peste tot, de s-a umflat. Este incredibil că nu putem să stăm cu copiii afară, în curtea blocului”, a spus un părinte din Cartierul Micro 17 pentru PresaSM.

Începe marea dezinsecție

Primăria municipiului Satu Mare a scos la licitație – în regim de urgență – lucrări de dezinsecție. Potrivit informațiilor PresaSM, mâine (joi, 20 iunie 2019) se va începe stropirea împotriva țânțarilor prin acțiuni la sol.

În ceea ce privește aviotratamentul, situația este puțin mai complicată din cauza faptului că trebuie să existe un avion disponibil, dar și din cauza temperaturilor ridicate pe timpul nopții.

Dacă se intervine doar prin aviotratament, 70-80% din substanță ajunge pe acoperișurile blocurilor. Mai mult, dacă temperaturile sunt mai mari de 25 de grade Celsius, substanța nu atinge solul, evaporându-se în aer.

Din aceste motive se impune și un tratament la sol, respectiv combinarea celor două metode.

1 Comment on "FOTO. Copii ”devorați” de țânțari în municipiul Satu Mare. Mâine începe marea dezinsecție"

  1. Dar oare conducătorii orașului și cei care primesc bani mulți nu au auzit până acum că trebuie să facă dezinsecție????!!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre aviotratament, dezinsecție, Primăria Satu Mare
PSD adresează Primăriei Satu Mare întrebări privind ”cheltuirea suspectă a banilor publici la CSM”

Închide